Kıbrıs

Güzelyurt Bölgesi ikinci etap şehit çocuğu arsalarının tapuları dağıtıldı…BaşbakanÜstel: Geçmişten kalan bütün yarım projeleri tamamlıyoruz

Güzelyurt Bölgesi ikinci etap şehit çocuğu arsalarının tapuları düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.
Dışişleri Bakanlığı Uğur Umar Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, Güzelyurt bölgesindeki şehit çocuklarına 1986’da verilen arsaların 3 kez yer değiştirdiğini, bu sürede 11 de bakan değiştiğini vurgulayarak,arsaların en son 2012 yılında Lefkoşa’da Metehan bölgesine taşındığını hatırlattı.
Benan, “Arsalar 12 yıldır verilen uğraşlar sonunda bitirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da konuşmasında, bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu ülkenin vatan olması için kendilerini feda edenlerin ailelerinin de şehitler kadar müstesna olduğunu ifade ederek, 2012 yılında yarım kalan işleri bitirmekten memnun olduklarını söyledi.
223 tapunun 18 Ocak’ta verildiğini ve kalan 122’sinin de verilmesiyle bu projenin tamamlandığını kaydeden Oğuz, “arsalar hak sahiplerine hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Başbakan Ünal Üstel de, hükümetin 12 Mayıs 2022’de güvenoyu aldığını anımsatarak, o gün; birinci önceliklerinin halkın rahatlığı için reform yapmak, ikinci önceliğin, geçmişten yarım kalan projeleri tamamlamak ve son olarak sağlık, ekonomi ve diğer gerekli önlemleri alacakları sözünü verdiklerini anımsattı.
Üstel, aradan geçen iki yılda yarım kalan işleri tamamlamak adına çalışma yaptıklarını ve buna yarım kalan yollarla başladıklarını kaydederek, Güzelyurt – Lefke yolunun ilk icraat olarak tamamlandığını anlattı.
Üstel, “Bugün KKTC’de özgürce yaşıyorsak, bunu şehitlere borçluyuz. 1950’lerden 74’e kadar verilen varoluş mücadelesinde hayatını kaybedenlere borçluyuz. Şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Ailelerine de sabırlar diliyorum” dedi.
Şehit arsaları ve kırsal kesim arsalarına öncelik verdiklerini kaydeden Başbakan Üstel, hak sahiplerine de seslenerek, ülkeye ve toprağa sahip çıkılmasının önemini dile getirdi.

Üstel, altyapısı tamamlanmış 345 arsanın tapularını vermiş olmanın memnuniyetini de dile getirerek, “Güle güle otursunlar. Biz hükümet olarak her zaman emrinizdeyiz. Halka hizmete devam edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından 122 hak sahibine tapuları dağıtıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu