Kıbrıs

Erenköy Köy Kadın Kursu sergisi açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı Erenköy Köy Kadın Kursu Sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Yenierenköy Kültür Sanat Derneği Master Halk Dansları ekibi gösteri sundu.

Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan kurs öğretmeni Emete Kahramansoylu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın girişimleri sonucunda ipek böceği kozası işinin yeniden hayat bulduğunu ifade ederek, böylesi bir projeyi hayata geçiren Sibel Tatar’a teşekkür etti.

Erenköy Lisesi Okul Müdürü Mustafa Çırakoğlu da kadınların bir yıl boyunca el emeği göz nuru işlerin sergileneceğini kaydederek, kadınların üretime ve ev ekonomisine katkı koymalarının önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın eşi Sibel Tatar da ülke kültürün devam ettirilmesi açısından da açılışı gerçekleştirilen serginin önemli olduğunu vurgulayarak, ülkeye özgü el sanatlarının turizme de katkı sağladığını söyledi.

Ülke kültürünün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin altını çizen Sibel Tatar, ipek böceğinden elde edilen kozaların kadınların maharetli ellerinde işlenerek şekillendiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından tören serginin açılması ve gezilmesi ile son buldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu