Kıbrıs

Oğuz: Oluşan kaotik durumun devamı, söz konusu olamaz

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, BRT’de katıldığı Manşet+ programında yabancılara mal satışını düzenleyen yasal değişikliğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yasa geçtikten sonra yapılan eleştiriler bulunduğuna işaret eden Oğuz, bugüne kadar hiçbir şey yapmadığı halde bugün yapılanları eleştirerek mevcut durumun devamını isteyenler olduğunu söyledi.
Bakan Oğuz, “altını çizerek söylüyorum, mevcut durumun devamından yana olanlar böyle bir düşünce içerisine girmesinler” dedi.

Mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Oğuz, yeni bir yasaya ihtiyaç duyulmasını yaratan durumun mevcut yasalara uyulmaması olduğunu söyledi.

Oğuz, “mevcut durum yasalara uymayarak, yasaların etrafından dolanılmasıyla ortaya çıktı. Bir kişiye birden fazla mal satamayacağını bilerek ama sözleşme yasasındaki boşluğu da görerek dört beş sözleşme kaydettirmek kaotik bir ortam yaratıyor. Birileri için menfaat ortamı yaratıyor ama devlet için kaotik bir ortam yaratıyor” dedi.

Bu konuda tüm ülkenin şikayetçi olduğuna işaret eden Oğuz, sadece ilgili sektörlerin şikayeti bulunmadığını kaydetti.

“Legal olan bir düzene diğer yasalardan da faydalanarak legal olmayan bir yan yol, yeni bir düzen yaratıldı” diyen Oğuz, bu yeni düzende devletin olmadığını, devletin etrafından dolanıldığını söyledi.

İçişleri Bakanı Oğuz, yasa tam olarak yürürlüğe girmeden aleyhinde propaganda yapılmasının doğru olmadığını belirterek, anomaliler yaşanması halinde bunu oturup konuşacaklarını ifade etti.

Yasanın koyduğu sınırları aşan sözleşmelerin kaydedilmesi için bir zaman tahdidi koyulduğuna işaret eden Oğuz, bu sürenin sonunda kayda geçirilmemiş olan tüm sözleşmelerin geçersiz sayılacağı uyarısında da bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu