Kıbrıs

Töre, Gazze’deki çoçuk katliamına dikkat çekti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Değirmenlik Akıncılar Belediyesi tarafından Cihangir Stadı’nda düzenlenen ‘1 Haziran Dünya Çocuk Günü’ şenliğine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Töre, Kıbrıs Türk çocuklarının başta eğitim ve sağlık olmak üzere her alanda geleceklerine güvenle bakabilmeleri adına çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Atatürk’ün sözlerinden de alıntılar yapan Töre, Atatürk’ün çocuklarının ulusal egemenliğe sahip çıkarak dünya çocukları ile kardeşlik bağını güçlendireceğini ifade etti.
Dünyadaki tüm milletlerin çocuklarına saygı duymak gerektiğini vurgulayan Töre, Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değindi.

“Filistin çocuklarını unutmamak lazımdır” diyen Töre, “Onlar artık oynayamıyorlar, hastaneye, okula gidemiyorlar, maalesef anne kucağında şehit oluyorlar.” ifadelerini kullandı.

Töre, bugün Gazze’de 20 Bin çocuğun katledildiğini belirterek, güleceklerini, eğleneceklerini ama Filistin’de yapılan İsrail katliamını da yüksek sesle dile getireceklerini kaydetti.

Başkan Töre, Filistin’de yaşanan İsrail vahşetini ve başta ABD ile Fransa olmak üzere onlara destek veren diğer devletleri de kınadığını söyledi.

Konuşmaların ardından program okulların gösterileri ile devam etti, stantlar gezildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu