Kıbrıs

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” ödül töreni  yapıldı

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde, Çevre Koruma Dairesi ve Gençlik Federasyonu  işbirliğinde   düzenlenen “Sıfır Atık  Çöp Toplama  Maratonu”  ödül töreninde, Mayıs ayı boyunca, Girne, Lefkoşa, Mağusa, Lefke ve Güzelyurt’tan oluşan 5 bölgede düzenlenen çöp toplama maratonlarında, cam, kağıt, plastik ve toplam ağırlık kategorilerinde en fazla çöp toplayan dernek ve isimlere ödülleri verildi.

Girne Gençlik Derneği Başkanı Asya Eminoğlu, etkinliği ülkede çevre konusunda bir farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediklerini belirtti.

Gençlik Federasyonu Geçici Başkanı Mustafa Özbilgehan da, çevre sorunlarının ülkenin en önemli sorunlarından olduğunu kaydetti.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu adına konuşan DP Genel Sekreteri ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar ise, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde böyle anlamlı ödül töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve maratona katkı koyan herkesi, yarattıkları farkındalık için kutladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları ortak çalışmayla, ülkede ilk ve orta öğretimde çevre konusunu müfredata eklenmesinin, ülke için büyük bir kazanım olduğunu  dile getiren Akpınar, “Çocuklara  miras bırakacağımız ortak zenginliğin, ülkemiz toprakları, doğası suyu ve havası olduğu  bilincindeyiz. Bu nedenle  çevreye duyarlılık adına  gerçekçi önlemler  almalı ve  farkındalık yaratacak etkinliklere daha fazla ön ayak olmalıyız”diye konuştu.

Etkinlikte daha sonra ödül törenine geçildi.

Toplam ağırlık kategorisinde, Ploggin KKTC Grubu 7 bin Türk Liralık ödülün sahibi olurken, “En Ağır Cam” ve “En Ağır Plastik ve Kağıt” kategorilerinde ise her bölgenin birincisine Bin 500 Türk Liralık ödül verildi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu