Kıbrıs

Tarım Bakanlığı: Geçitköy terfi istasyonu çıkışındaki arıza gün içinde giderilerek su verilecek

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, KKTC Su Temin Projesi kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti’nden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelen Deniz İsale hattında herhangi bir arıza bulunmadığını açıkladı.

Bakanlık, KKTC’ye ulaşan suyun Gecitköy barajında depolandığını, ülke genelindeki kesintinin Geçitköy terfi istasyonu çıkışındaki teknik bir arızadan kaynaklandığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Bu arıza herhangi bir yerleşim yerine ulaşan isale hattı üzerinde karşılaşılan arızalar gibidir. Ancak, arıza tüm adaya su sağlayan terfi hattı borusu üzerinde meydana gelmesi sebebiyle Ada genelinde su kesintisini zorunlu kılmıştır.

Arızanın giderilmesinin ne kadar süreceğinin dün için net olarak ifade edilmemesi; arızanın, ana hat üzerinde ve yüksek basınçlı boruda meydana gelmesi, bu nedenle müdahalenin yapılabilmesi için sistematik olarak basıncın kontrollü düşürülüp, çalışmaların emniyetli bir şekilde yapılması gerektiğindendir.

Ekiplerimiz gece boyu özveri ve hassasiyetle çalışmalarını sürdürmüştür. An itibari ile çalışmalar devam etmekte olup herhangi bir olumsuz ve beklenmedik bir durum ile karşılaşılmaz ise bugün içerisinde sistem tekrar işler hale getirilecek olup suyun dağıtımının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu