Kıbrıs

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz :Temel hedefimiz Kıbrıs Türkü’nün daha güçlü bir geleceğe yürümesidir, Türkiye Yüzyılı aynı zamanda KKTC’nin de yüzyılıdır, bu yüzyılı birlikte inşa edeceğiz

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Arasında 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Antlaşması imzalandı.

Antlaşmaya Başbakan Ünal Üstel ile Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz imza koydu.

İmza töreni sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz gerekli adımların atılmasında kararlı olduklarını söyledi.

“Temel hedefimiz Kıbrıs Türkü’nün daha güçlü bir geleceğe yürümesidir. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda KKTC’nin de yüzyılıdır. Bu yüzyılı birlikte inşa edeceğiz.” diyen Yılmaz, KKTC’nin kalkınması için omuz omuza gönül birliği içinde çalışacaklarını kaydetti.

Başbakan Üstel ise 16 Milyar Türk Lira’lık proje desteğini ve hibeyi içiren TC- KKTC iktisadi ve Mali İşbirliği antlaşmasının tarihi bir anlaşma olduğunu belirtti.

Üstel Türkiye ile KKTC ilişkilerinin sadece finansal değil, yaşamsal olduğunu vurgulayan Üstel, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi yaratma hedeflerine daha da yaklaştıklarını kaydetti.

Başbakan Üstel ve heyetinin bugün akşam saatlerinde yurda dönmesi bekleniyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu