Derviş Doğan

Vermeden misli misli aldılar.

Vermeden fazlasıyla misli misli aldılar. 1 Haziran 2024 tarihi itibarı ile elektrik fiyatlarına %13 zam yapıldı, akabinde araç harçları % 85 arttı birçok gıdaya zamlar geldi vs vs.. Elektrik tarifesinden başlayalım  6,8305 TL/kWh olan ortalama birim elektrik satış fiyatı 7,7185 TL/kWh yükseldi. Bu veriler ile ortalama elektrik satış fiyatı 24 Cent/$/kWh olarak belirlenecek.

Velhasıl son bir yıl içerisinde elektrik satış fiyatı döviz bazında 50% artmıştır.

Dolayısıyla 1 Haziran 2023 de 16 cent$/kWh (3,3237 TL/kWh) olan satış fiyatı 24 dolar cent  yükselmiştir. Önceki gün açıklanan  zamlı elektrik fiyatları döviz bazında ülke tarihinde tüm zamanların en yüksek rakamlarına ulaşmıştır.Özellikle son dönemde enerji satış fiyatları sadece Türk Lirası bazında değil döviz bazında da sürekli olarak artırılmaktadır,haliyle böyle bir durum söz konusu olunca kurumun iyi yönetilmediği tartışma kaldırmaz bir gerçeklik kazanıyor. Zaten KIB-TEK’in geldiği durum buna referans oluşturuyor.

Nitekim 675 TL borcu olan bir vatandaşın elektriği kesilirken ve KIB-TEK bu yönde tüketicilere uyarıda bulunurken Ercan Havalimanının 92 milyona varmış borcu görmezden gelinerek elektrik enerjisi de hiç kesilmiyor. Biraz vicdan diyeceğim ama yok maalesef. Gelelim araç  harçlarına getirilen neredeyse yüzde yüze yakın zama.. (%85)

Olacak şey değil. Ülkede araç kullanılan bütün yollar sıkıntılı.. Yollar köstebek yuvasından beter oldu. İçine her düştüğümüz çukurdan sonra araçlarımızda hasarlar meydana geliyor. Yani diyeceğim o ki hizmet kalitesi sıfır lakin gel gelelim bütün yükümlülüklerimizin bir tamam eksiksiz olması önemli. Mesela yola yatırım yapmayan devlet yol harcını bir tamam almayı biliyor. Peki ya hizmet? Yok..

Ama nasıl olur? Yıllardır yollara ciddi bir yatırım yapmayan devlet yol ruhsatı deyip paraları götürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu