Kıbrıs

Çavuşoğlu BRT’de konuştu: “KKTC’nin Azerbaycan’da devlet olarak kabul edilmesi bizleri mutlu etti”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu BRT’de yayınlanan ‘Manşet +’ programına katılarak Azerbaycan temasları ile eğitim ve öğretime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Azerbaycan’da devlet olarak kabul edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, görüşmeleri kapsamında işbirliğinin nasıl geliştirilebileceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’den sonra Azerbaycan ziyaretinin ilk açılım olduğunu ifade ederek, “çok güzel başladık. Umarım çok daha iyi bir noktaya geliriz” dedi.

Yüksek öğretim alanında faaliyet gösteren üniversitelerin aynı seviyede olmadığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz Ünivesitesi’nin dünya üniversiteleri içerisinde 621 bandı ile önemli bir noktada olduğunu kaydetti.
Üniversitelerin tanıtılması noktasında mazeret üretilmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Mazeret üretmek mümkündür. Ama hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz”diyerek, Türki Cumhuriyetlere daha fazla ilgili gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 23 üniversitesi ile bir albenisi olduğunun altını çizerek, “ yüz binlerce öğrenci sayısında bir gerileme olursa, bu hatayı bizim kendimizde aramamız lazım. Tanınmamışlık yeni bir olay değil, daha zor şartlarda bu üniversiteler kuruldu. Kıbrıs’ta oturup bir birimize laf atarak, yeterince öğrenci gelmesini beklemek yanlıştır. Üniversitelerin orada 365 gün tanıtım yapması lazım” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu