Kıbrıs

CTP Milletvekili Şahali “Hükümettekilerin Gündemiyle Hayatın Gerçekleri Arasındaki Uçurum”

 

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, “Hükümettekilerin Gündemiyle Hayatın Gerçekleri Arasındaki Uçurum” konusunda konuşma yaptı.

Hükümeti eleştiren Şahali, hükümetin bütünlüğü olmadığını, verilere dayanmadığını ve hayatın içindeki sorunlarla ilgili yaklaşımların “palyatif ve günlük olduğunu” iddia etti.

Şahali, CTP hükümeti döneminde elektrik konusunda 2004-2009 döneminde santral katkısı yapıldığını, yüksek gerilim hatlarının geliştirildiğini söyleyerek, UBP’nin ise AKSA’nın kârını artırıp üretimini azaltan adımlar attığını iddia etti.

Kalecik 3 Anlaşması’nın “AKSA’ya fahiş kâr sağlayan, Kıbrıs Türk halkı açısından zarara yol açan bir anlaşma olduğunu” söyleyen Şahali, buna rağmen kesintilerin devam ettiğini, hükümetin ise “pervasızlık içinde” olduğunu savundu.

Şahali, araba alımı, oto elektrikçilerin verdiği hizmetler, kira ve ev satışı gibi her alanda dövize endekslenmiş fiyatların uygulandığını söyleyerek, bu sistemi uygulamak isteyen berberlere ise ceza uyarısı yapıldığını dile getirdi.

Ülkede yaşam giderlerinin dövize endekslendiğinden gelirlerin de dövize endekslenmesi gerektiğini dile getiren Şahali, TL kazanıp dövizle harcama yapıldığında gelirlerle giderlerin birbirleriyle uyuşmadığını, enflasyon yaşandığını belirtti.

Şahali, ucuza et getireceğiz denilerek 40 tonluk ithal yapıldığını söyleyerek, ülkede bulunan 8 bin hayvanın kesilmek yerine mandırada beklemesinin maliyetinin büyük olduğunu, eti üretenlerin zararının nasıl karşılanacağını sordu.

Şahali, 6 Şubat depremine de değinerek, İsias Otel davasında yarın yen bir aşamaya girileceğini belirtti ve “İsias Otel’i unutmayın” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu