Kıbrıs

Doğuş Derya: “Tatar’ın açıklamaları tutarlı değil”

 

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, “Kurumsal ve Toplumsal Çöküşün Siyasi Sebepleri” konusunda güncel konuşma yaptı.

Derya, hükümetin, ihalesiz yakıt alarak santrallere zarar verdiğini ileri sürdü.

Derya konuşmasında, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Meclis’te dün yaptığı bilgilendirme toplantısına ilişkin aldığı notlarını aktardı ve oturumun kapalı yapılmasını eleştirdi.

Derya, dünyada ciddi gelişmeler yaşandığını, Türkiye- Yunanistan yakınlaşması, AB’de aşırı sağın yükselmesi, Filistin’de yaşananların Kıbrıs’ı da yakından ilgilendirdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın toplantıda egemen eşitlik tezine değindiğin söyleyen Derya, bunun üzerine kendilerinin, federasyon tezinin de egemenlik içerdiğini söylediklerini belirtti.

Tatar’ın söylemlerinin içini dolduramadığını iddia eden Derya, Mecliste ve Meclis dışında yaptığını açıklamaların “tutarlı olmadığını” öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Rumların Enosis istediğine ilişkin söylemlerini ve BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın ziyaretine ilişkin değerlendirmelerini eleştiren Derya, “Elektrikleri kesen, şans oyunları vergisini düşüren, kirli yakıt alarak elektrik santralini zarara uğratan, yurttaşlık politikasını istismar eden de mi Rumlar?” diye sordu.

Derya, Cumhurbaşkanı Tatar’ın birçok soruyu yanıtsız bıraktığını savundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu