Derviş Doğan

Çözümsüzlük insan hakkı ihlallerine kapı araladı.

Kıbrıs Sorununun çözümsüzlüğü hiç kuşku yok ki, birçok alanda insan hakları ihlaline neden olmaya devam ediyor. Nitekim karma evliliklerden olma  Kıbrıslı Türk çocukların en doğal hakkı olan Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığının bu denli karmaşık hale gelmesinin insan hakkı ihlali olduğunun tartışma kaldırmaz bir gerçekken  Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in vatandaşlık konusundaki açılımının samimiyeti haliyle sorgulanıyor.

Sorgulanma nedeni ise gayet net. Zira Rum hükümetinin açılım diye lanse ettiği şeyin hiçbir şekilde açık bir insan hakkı ihlali olan,hatta insanlık ayıbı olan  bu konuya adil ve olması gereken çözümü sağlamıyor.

Hal böyle olunca da bunun tamamen politik ve göstermelik bir adım olduğu hissini kuvvetle muhtemel kılıyor.

Bu nasıl bir tezattır ki bu ülkede doğan anne veya babası ikisinden biri Kıbrıslı Türk olan ve bizim karma evlilik diye nitelediğimiz aile birliğine rağmen bu çiftlerin çocuklarına Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı vermezken yine aynı şekilde anne veya babası ikisinden biri Kıbrıslı Türk olan Türkiye’de evlenmiş çiftin çocuğu Türkiye’de doğmuşsa yani TC uyruklu olan birisine  Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığını hak olarak  veriyorsa burada doğan çocuklara (Kıbrıs’ın kuzeyi)vatandaşlık vermemek politik  çirkinlikten başka bir şey değildir..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu