KıbrısSpor

Savoy Marmara havasında galip “Savoy Marmara 73- Çetinkaya 55 ”

 

 

Basketbol Extend büyük erkekler ligi’nin şampiyonluklta iddialı takımlarından Savoy Marmara, dün akşam, Atatürk Spor Salonunda oynanan maçta Lefkoşa’nın köklü camiası Çetinkaya’ya karşı 73-55 galip geldi.

 

Marmara kadrosunun önemli iki ismi Hamit Çeliktaşlılar ve Fuat Çağdal’ın sakatlıklarından dolayı eksik başlayan Lefkoşa ekibi, buna rağmen rahat bir oyunla galip gelmesini bildi.

Maçın ilk periyodu dengeli başladı. Çetinkaya daha fazla dış şutlarla sayı bulma arayışında olurken, Marmara set hücumlarla sonuca gitmeyi denedi.

İkinci periyodun başlaması ile Savoy Marmara maça ağırlığını koydu. Oyunun kontrolünü eline geçiren Marmara, Çetinkaya’nın etkili iki ismi, Goba ve Gökhun’a karşı önlem almakta başarılı olunca, oyun daha rahat bir duruma geldi.

Özellikle pota altında Sefan’ın etkili oyununa, hızlı hücumlarda Günay ve Kıyal’ın eklenmesi, farkın artmasında etkili oldu.

Üçüncü ve 4. Periyod benzer şekilde Marmara üstünlüğünde geçti.

Maçın en değerli oyuncusu 26 sayı 11 reboundla double double yapan, Savoy Marmara’nın Sırp oyuncucu Stefan Radosavljevic oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu