Kıbrıs

EL-SEN Ercan’ın eletriğini kesmek istedi, polis engelledi

EL-SEN Başkanı Tuğcu "Ercan halkın malı değil, Emrullah Turanlı'nın malıdır"

 

El-Sen Ercan Havaalanında gerçekleştirdiği eyleme polis müdahale etti.

Eylem sırasında basına açıklamada bulunan ELSEN Başkanı ” Emrullah Turanlı’nın darphanesinin  eletriğini kesmeye geldik” , “Kıb-Tek yönetimi halkın değil Emrullah Turanlı’nın yanında” dedi.

 

Konuşmasında çarpıcı açıklamalarda bulunan Tuğcu,: Emrullan Turanlı’nın bugün için 92 milyon TL olan borcunun ne tür bir ayrıcalığı olduğuna anlam veremediklerini, 675 TL borcu olan vatandaşın elektriği sorgusuz sualsiz kesildiğini söyledi.

Tuğcu, Ercan’ın elektriğini kesmek için gittiklerini ancak KIB-TEK müdürü Dalman Aydın’ın alelacele Emrullah Turanlı ile anlaşma yapmak için mutabakata vardığını ve polise herhangi bir KIBTEK personelinin Ercan Havaalanının elektriğini kesmesini engellemesi yönünde talimat verdiğini söyledi.

Tuğcu hükümete 11 Haziran’da 20 maddelik bir öneri paketi sunduklarını, bu öneri paketin içindeki taleplerin hiçbirinin KIB-TEK personelini ilgilerndiren talepler olmadığını ve tümünün KIB-TEK’in halka daha iyi hizmet sunmasını içeren talepler olduğunu belirtti.. ELSEN Başkanı Tuğcu  taleplerinin gözardı edilmesi ve vurdumduymazlığın devamı halinde süresiz eyleme gideceklerini söyledi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu