Kıbrıs

Her Daim Doğa Dostları Grubu, sahilleri ve deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanlarını gözlemledi

Lefkoşa, 15 Haziran 24 (TAK): Her Daim Doğa Dostları Grubu sahillerde biyolojik çeşitliliği ve deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanlarını gözlemledi.

Her Daim Doğa Dostları Grubu yaptığı yazılı açıklamada, sahillerin biyolojik çeşitliliğinin hem ekolojik, hem de ekonomik açıdan büyük öneme sahip olduğunu belirtti. 

Sahil ekosistemlerinin korunmasının ve sürdürülebilir yönetiminin hem çevresel hem de ekonomik faydalar sağladığının ifade edildiği açıklamada, deniz kaplumbağalarının, yumurtlama dönemlerinde kumulları kullandığı, bu habitatların durumunun yavru kaplumbağaların hayatta kalma oranını doğrudan etkilediği vurgulandı.

Toplumun deniz kaplumbağaları ve kumulların önemi hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, “Kumulların korunması ve restorasyonu deniz kaplumbağalarının sürdürülebilir geleceği için kritik bir adımdır. Bu nedenle, kumul ekosistemlerinin korunmasına yönelik çabalar, deniz kaplumbağalarının ve genel biyolojik çeşitliliğin korunmasına önemli katkılar sağlar” denildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu