Dünya

İsrail Gazze'nin güneyi ile kuzeyini vurdu: 3 Filistinli öldü


İsrail uçakları, Gazze’nin güneyinde Refah ve Han Yunus ile kuzeyde Beyt Hanun ve Gazze kentlerine saldırılar düzenledi.


Gazze’deki Sivil Savunma Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, Refah’ın batısındaki Tel es-Sultan Mahallesi’ne bağlı Bi’r Kanada bölgesine düzenlenen saldırıda 2 Filistinlinin öldüğü kaydedildi.


Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail savaş uçakları, güneydeki Han Yunus kentinin güneydoğusundaki Es-Selam Mahallesi’nde ise tarım arazilerini hedef aldı. Saldırıya ilişkin ölü yaralı bilgisi verilmedi.


Refah’ın orta kesimindeki BAE sahra hastanesi yakınlarındaki bir eve ve Es-Suudi Mahallesi’nde çok sayıda eve saldırı düzenlendi.


Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun’da binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin barındığı bir okula insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.


Gazze kentine bağlı Ez-Zeytun Mahallesi’nin doğusundaki bölgelere topçu ateşiyle düzenlenen saldırılarda evlerde yangın çıkarken, kentin farklı noktalarına yönelik İHA saldırılarında ise 3 Filistinli yaralandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu