Derviş Doğan

Siyaset kurumu burjuvaziden memnun…

Hiç sanmıyorum. Vatan,bayrak,toprak,kan ve bütün bunların üzerinden yapılan siyaset 50 yıl önceki gibi prim yapmıyor. Peki neden? Sebebi şu ki bu politik anlayışı malzeme yapan kesimler yarım asırdır yaptıkları politikanın boş söylemlerden ibaret olduğunu halk çoğunlukla kanıksadı.  Lakin  buna karşın  bu doğrultuda politika yapanların (sağ,sol) milliyetçisi,sosyal demokratı hiç fark etmez  boş vaatlerle kimi zaman hayal pazarlayarak,kimi zaman da yalan söyleyerek ülkeyi 50 yılda getirdikleri nokta da belli.. Dolayısıyla bugün siyaset kurumunun yerin dibini görmüş içler acısı halinden utanç duymayanların,yüzü kızarmayanların, vicdanı zerre kadar rahatsız olmayanların pişkinliğinde bir meclis yapısı ile ülkenin geleceğe dair umut kırıntıları da maalesef yok olup gitmekte..

Kimse kusura bakmasın ama halk bizi seçti biz meclisteki iradeyi temsil ediyoruz safsatasını geride bırakalı çok oldu..

Dolayısıyla  kimse buna  sarılmasın zira bu mecliste başta iktidar koltuklarında oturanlar olmak üzere 50 vekilin neredeyse tamamının halk nezdinde meşruiyeti kalmamıştır. Ha 160 bin TL hak edişi oturarak almak varken elbette kimse takvimin sağladığı avantajı bırakıp da koltuğundan vazgeçmez. Ekonomi iyiye gitmiyor (muş) dar gelirli insanlar geçinemiyor (muş) hastaneler artan talebe yetişemiyor (muş) okullar dökülüyor (muş) eğitim kalitesi günden güne düşüyor (muş)

Yollar çöküyor, yol güvenliği ortadan kalkıyor ( muş) ülkeyi yönetenler hakkında ki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları almış başını gidiyor (muş) siyaset kurumu her gün biraz daha itibar kaybediyor (muş)  bütün bunlar kimsenin umrunda değil. Sosyal medyada iki paylaşım, boş meclise bir kaç kelam lafla kendi sınırlarını çizen bir muhalefet ile her gün biraz daha zenginleşen burjuvazi eğilim içinde kendine hareket alanı yaratan ve  el altı,perde gerisi servet sahibi olan iktidarla oynanan bu oyunda ülke çıkmaza sürüklenirken kimsenin kılı kıpırdamıyor..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu