Derviş Doğan

Gereğini yapmazsanız siyasi malzeme oluruz.

Onlarca kişiye sahtecilik yaparak diploma dağıtan üniversiteler ve insan kaçakçılığı yapılıyor imajını güçlendiren bazı üniversitelerin  faaliyetlerine göz yumanların  ilgili kurumların  üzerinden  sorumluluklarını  alıp ve yapılan sahteciliği o kurumlarda yetki sahibi kişilerin sorumluluğu olarak addederseniz ve sadece onlara hukuki süreç başlatıp  hala böyle kurumların  faaliyetlerine devam etmesine olanak tanırsanız gerek devlet olarak,gerekse ilgili yetkili kurumlar olarak, elbette bunun sonuçlarına da katlanırsınız..

Konu şu ki siz gerekeni yapmazsanız birileri de bunu gündeme taşır ve politik malzeme olarak da kullanır.Nitekim kullanıyorlar!

 Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Eğitimde Kalitenin Sağlanması Kurumu, kuzeydeki üniversiteleri, ENQA’ya şikayet etti.

Rum basınında çıkan haberlere  göre Rum Makamları şikayet dilekçelerinde; kuzeydeki üniversitelere öğrenci vizesi alarak adaya gelen 188 üçüncü ülke vatandaşının, güneye geçerek siyasi sığınma talebinde bulunduklarını delilleriyle de ortaya koydu.ENQA şikayetler üzerine, söz konusu üniversitelerin insan ticaretiyle ilişkili olup olmadıkları konusunda inceleme başlattı, Kıbrıs Cumhuriyetinin Yeşil Hat üzerinden özellikle Afrika kökenli mülteciler sorunuyla karşılaşmasındaki en büyük etkenin bu durum olduğu savunuldu. Peki bu doğru bir saptama mı? Üzgünüm ama evet. Özellikle Afrika kökenli bir takım insanların adaya öğrenci vizesi ile gelip sonra ya  sırra kadem bastıklarını, ya da ülkede ucuz ve sigortasız işçi olarak çalıştıklarını veyahut da çeşitli suçlara karışarak toplum huzurunu bozduklarını hatta ve hatta yerli işbirlikçileri ile kara para,uyuşturucu ticareti gibi yasa dışı işlerle uğraştıklarını bugün bu ülkede yaşayıp da bilmeyen yoktur sanırım…Ve fakat bütün bunlara rağmen, bu konuda devletin çok ciddi bir genişliğe sahip olduğunu ve hal böyle iken bile bu konuda yeterli bir önlem alınmadığı gibi önemli diye nitelendirebileceğimiz suçlara (kara para,uyuşturucu,insan kaçakçılığı ve  fuhuş)  zemin yaratmaktadır..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu