Türkiye

Diyarbakır’daki yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin Mazıdağı ilçesinde 20 Haziran’da çıkan ve itfaiye ekipleri ile vatandaşların yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınan yangında ölü sayısı arttı.

Anız yakılmasıyla başladığı öne sürülen ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangında can kaybı 15’e yükselirken, birçok hayvan da telef oldu. Hazırlanan bilirkişi raporunda, yangının elektrik direğinden kaynaklı olduğu belirtildi.

Türkiye’de Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki bölgede çıkan yangında can kaybı sayısı arttı.

Yerleşim yerlerine sıçrayan yangında can kaybı sayısı 15’e yükseldi. Yangından etkilenen 73 kişi taburcu edilirken, 2 kişinin ise tedavileri sürüyor.

Diyarbakır’da 8 bin 100, Mardin’de ise 7 bin dönüm alanda hasara neden olan yangında, toplam 5 bin 450 dönüm ekili arazi de yandı.

Elektrik, Harita ve Ziraat Yüksek Mühendislerinden oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti, yangın bölgesinde inceleme yaparak rapor hazırladı.

Raporda, Köksal Mahallesindeki yangının; Sigortalı ayırıcı direğinde sigorta yerine iletken tel sarılmış olduğu, iletken telinin koparak, yerdeki otları tutuşturması ve şiddetli rüzgarın etkisi ile geniş bir alana yayıldığı ifade edildi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma da sürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu