Spor

A Milli Futbol Takımı Çekya karşısında


Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada gruptan çıkarak son 16 turuna yükselmeyi hedefleyen Türkiye, organizasyondaki üçüncü sınavını Çekya karşısında verecek. Hamburg’daki Volkspark Stadı’ndaki maç, TSİ 22.00’da başlayacak.


Gruptaki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 yenen ay-yıldızlı ekip, ikinci maçında ise Portekiz’e 3-0 mağlup oldu.


Turnuvaya 2-1’lik Portekiz yenilgisiyle başlayan Çekya ise ikinci maçında Gürcistan ile 1-1 berabere kaldı.


F Grubu’nda 6 puana yükselen Portekiz ikili averajla Türkiye’ye üstünlük sağladığı için son karşılaşmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi.


Grupta, Türkiye 3, Çekya ve Gürcistan ise 1’er puana sahip.


Grubun diğer maçında ise Gürcistan ile Portekiz karşı karşıya gelecek. Gelsenkirchen’de oynanacak mücadele TSİ 22.00’de başlayacak.


Rumen hakem yönetecek


Türkiye ile Çekya arasındaki karşılaşmada, Romanya’dan hakem Istvan Kovacs düdük çalacak.


Kovacs’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, Norveç Futbol Federasyonundan Espen Eskas olacak.


Karşılaşmada Polonyalı Tomasz Kwiatkowski ise VAR görevini üstlenecek.


Grup ikinciliği için 1 puan yeterli


A Milli Futbol Takımı’na grup ikinciliği için 1 puan yeterli olacak. Ay-yıldızlı ekip galibiyet ya da beraberlik halinde grubu ikinci sırada tamamlayacak ve diğer maçın sonucuna bakmaksızın adını son 16 turuna yazdıracak.


Milli takımın, Çekya karşısında mağlup olması halinde ise grup üçüncülüğü için Gürcistan’ın Portekiz karşısında puan kaybı yaşamasını bekleyecek. Oluşacak böyle bir tabloda Türkiye, 6 grubun en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerse yine bir üst tura yükselme şansına sahip.


Milli takımın yenilgisi halinde, Gürcistan da kazanırsa ay-yıldızlı ekip grubu son sırada tamamlayarak elenecek.

A Milli Futbol Takımı Çekya karşısında


Milli Takım grubu 2. sırada tamamlarsa Hollanda, Fransa ve Avusturya’nın ilk sırada yer alma şansının sürdüğü D Grubu’nu lider bitiren takımla eşleşecek.


Türkiye en iyi dört 3’üncüler arasına girmesi halinde ise B Grubu’nun ya da C Grubu’nun lideri ile eşleşecek.


Milli Takım’daki eksikler


A Milli Takım’da ayak bileğinde travma oluşan Orkun Kökçü ve dizinde ağrısı olan Mert Günok’un bu karşılaşmada forma giymesi zor gözüküyor.


Takımla çalışmalara başlayan İrfan Can Kahveci’nin maç kadrosunda yer alması bekleniyor.


İki gün önce takımdan ayrı çalışan, dün de idmanın tamamında takımla çalışan Arda Güler ise bu mücadelede kadroda yer alacak.


Milli Takım’da ilk iki maçta gördüğü sarı kartlarla cezalı duruma düşen Abdülkerim Bardakcı forma giyemeyecek.


Üç futbolcu ceza sınırında


A Milli Futbol Takımı’nda Çekya maçı öncesinde 3 futbolcu ceza sınırında bulunuyor.


Turnuvada birer sarı kartı bulunan Hakan Çalhanoğlu, Samet Akaydın ve Zeki Çelik, Çekya maçında da sarı kart görmeleri halinde son 16 turunda cezalı duruma düşecek.

A Milli Futbol Takımı Çekya karşısında


Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası kadrosu


A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:


Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)


Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Samet Akaydın (Panathinaikos)


Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)


Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)


Çekya’nın kadrosu


Çekya Milli Takımı’nın EURO 2024 kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:


Kaleci: Vitezslav Jaros (Sturm Graz), Matej Kovar (Leverkusen) Jindrich Stanek (Slavia Prag)


Defans: Vladimer Coufal (West Ham), David Doudera (Slavia Prag), Robin Hranac (Viktoria Plzen), David Jurasek (Hoffenheim), Ladislav Krejci (Sparta Prag), Martin Vitik (Sparta Prag), Tomas Vlcek (Slavia Prag), David Zima (Slavia Prag)


Orta saha: Antonin Barak (Fiorentina), Lukas Cerv (Viktoria Plzen), Tomas Holes (Slavia Prag), Matej Jurasek (Slavia Prag), Ondrej Lingr (Feyenoord), Lukas Provod (Slavia Prag), Petr Sevcik (Slavia Prag), Tomas Soucek (West Ham), Pavel Sulc (Viktoria Plzen)


Forvet: Vaclav Cerny (Wolfsburg), Tomas Chory (Viktoria Plzen), Mojmir Chytil (Slavia Prag), Adam Hlozek (Leverkusen), Jan Kuchta (Sparta Prag), Patrik Schick (Leverkusen)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu