Dünya

BM: Filistinliler yıkım, zorunlu göç ve korku sebebiyle çaresiz durumda


Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Gazze’deki Kıdemli İletişim Görevlisi Louise Wateridge’in, Gazze’ye yaptığı ziyaretten kısa bir süre sonra yaptığı açıklamalar BM’nin X hesabında paylaşıldı.


Wateridge, “Bombardımanı (Gazze’nin) kuzey, orta ve güney kesimlerinden duymak mümkün. Gazze halkı, her yere yayılmış yıkım, zorunlu göç ve korku karşısında çaresiz durumda.” ifadesini kullandı.


BM Yetkilisi, “Gazze Şeridi’ndeki durum her geçen gün öncekinden daha kötü bir hal alıyor.” değerlendirmesinde bulundu.


Filistinli kız: “Buğday unuyla hayvan yemini karıştırıyoruz”


BM Kadın Birimi’ne konuşan 16 yaşındaki Filistinli kız, İsrail’in saldırıları sonrası Gazze’de gıda bulunmadığını belirterek, “Marketlerde sebze veya herhangi bir yemek yoktu. En kötü şeyleri yemek zorunda kaldık.” ifadelerini kullandı.


Buğday unuyla hayvan yemini karıştırdıklarını anlatan Filistinli kız, “Bazı günler hiç yemeğimiz yoktu, yorgun ve bitik hissediyorduk. Ayrıca hiç hastane yoktu ve bazı günlerde bombalamalardan ötürü evimizden ayrılamıyorduk.” bilgisini paylaştı.


BM: Gazze’de 625 bin çocuk 8 aydır okula gidemiyor


Gazze’de 625 binden fazla çocuğun 8 aydan uzun süredir okula gidemediği, bunların 300 bininin daha önce UNRWA öğrencisi olduğu aktarıldı. UNRWA personelinin yürüttüğü eğitici faaliyetlerin çocukların okula dönmeye hazırlanmaları açısından kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.


İsrail saldırılarından kaçan Filistinli sivillerin sığındığı okullara İsrail ordusunun zaman zaman saldırdığı biliniyor.


İsrail’in Gazze’deki katliamında son durum


Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 265 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.


İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze’nin çeşitli bölgelerinde 3 “katliam” gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 47 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 52 kişinin yaralandığı belirtildi.


İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 37 bin 765’e, yaralananların sayısının da 86 bin 429’a yükseldiği kaydedildi.


Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail’in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile siv


Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu