Türkiye

TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Işıkhan, KKTC’de temaslarda bulunuyor

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, beraberindeki heyetle birlikte KKTC’de temaslar gerçekleştiriyor.

Bakan Işıkhan, KKTC temasları kapsamında bu abah ilk olarak Cumhurbaşkan Vekili, Meclis Başkanı Zorlu Töre ile biraraya geldi.

Cumhurbaşkan Vekili, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Türkünün Anavatan Türkiye ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Töre, “aynı milletin insanlarıyız. Ayrımız, gayrımız yoktur. Coğrafyaya bakanlar yanılır. Azerbaycan ile de iyi ilişkilerimizi bu dönemde de sürdürüyoruz. Hep birlikte yola devam ediyoruz”dedi.

Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, Kıbrıslı Türklerinin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

Işıkhan, KKTC’de Kıbrıslı Türklerin hak ve hukukunu gözeten bir dış politika izlendiğini kaydetti. Kıbrıs meselesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ortaya koyduğu iki devletli çözüm modelini desteklediklerini belirten Işıkhan, egemen eşit ve uluslararası statünün tescil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Işıkhan, daha sonra Dr.Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Anıtlarını ziyaret etti.
Işıkhan, Anıtları ziyaretinin ardından, mevkidaşı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ile görüştü.

Bakan Gardiyanoğlu, Bakan Işıkhan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı’na çok önemli katkılar sağladığını dile getirdi.
Gardiyanoğlu, göreve gelmesinin ardından çalışma hayatına, iş sağlığı ve güvenliğine verdiği öneme değindi ve denetimlerin yüzde 117 artırıldığını kaydetti.

Bakan Gardiyanoğlu, yapılan denetimler ve alınan tedbirler sayesinde iş kazalarında düşüş sağlandığını belirtti.

Açıklamasında Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na da teşekkür eden Gardiyanoğlu, “Ne zaman bir projemiz olsa kendisi bizden önde gidiyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr.Vedat Işıkhan da, Kıbrıs meselesinin Türkiye için milli dava olduğunu ve refah seviyesinin yükseltilmesinin öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.

Kıbrıs’a barışın 1974’te gerçekleşen Mutlu Barış Harekatı ile sağlandığını anımsatan Işıkhan, 50’inci yıl kutlamasının tüm yaşananların hatırlanması için önemli olduğunu kaydetti. Işıkhan, konuşmasında, “Anavatan ve garantör ülke olan Türkiye Cumhuriyeti bugün olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının yanında olacaktır” vurgusu yaptı.

Bakanlıkların ortak konusu olan istihdam ve çalışma hayatı ile ilgili işbirliği faaliyetlerini sonuç odaklı sürdürmeyi hedeflediklerini dile getiren Işıkhan, 2017 yılında imzalanan işbirliği anlaşmasının meclisin gündeminde olduğunu ve öngörülen sürede tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Bakan Işıkhan, TC-KKTC ilişkilerinin geliştirilerek devam etmesi için gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi.

Bakan Işıkhan, temasları kapsamında öğleden sonra Başbakan Ünal Üstel tarafından kabul edilecek.

Işıkhan ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Sertifika Töreni’ne katılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu