Kıbrıs

Büyükelçi Serim, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni ziyaret etti: ‘ KKTC uluslararası arenada hakettiği yeri alacaktır’

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Celal Bayar, Büyükelçi Serim’e yeni görevinde başarılar diledi.

Bayar, Kıbrıs’ın milli varoluş tarihinin okullarda ders olarak okutulması ve gençlerin tarihi benimsemesi gerektiğine dikkat çekti.

Bayar,“Mutlu Barış Harekatı’ndan sonra biz egemen ve özgür olduk. 50 yıldır adada barış hüküm sürmektedir. Biz her zaman barıştan yanayız” dedi.

Türkiye’nin desteğinin kendilerine cesaret verdiğini belirten Bayar, “Anavatan yavru vatan birlikteliğinde mutlu bir çözüme ulaşılabilir. Bu çözüm de KKTC’nin yaşatılması ve tanıtılmasıdır” dedi.

Büyükelçi Yasin Ekrem Serim de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde göreve başlamaktan onur duyduğunu ifade ederek, burada birçok anılarının olduğunu anımsattı.

TMT’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bel kemiği olduğuna vurgu yapan Büyükelçi Serim, “Sorumluluklarımın bilincindeyim ve layıkıyla yerine getireceğim” dedi.

Serim, “KKTC inşallah uluslarasası arenada hak ettiği yerini alacaktır. KKTC’nin aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyeceğinden şüphemiz yok” diye konuştu.

Büyükelçi Serim, Türkiye’nin KKTC’ye her alanda desteğinin devam edeceğini vurgulayarak, son zamanlarda birlik ve beraberliğin her zamankinden daha önemli olduğuna dikkati çekti.

KKTC’deki gaziler ve yakınları konusunda çalışmaların yapıldığını da belirten Büyükelçi Serim, en yakın zamanda çalışmaları duyuracaklarını kaydetti.

Görüşmede plaket takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu