Hasan Hastürer

İSİAS Davasının, uzaması da insanlık suçudur…

 “Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İsias Otel Davası’nın dördüncü duruşması dün yapıldı.

Mahkeme ara kararına göre, bir sonraki duruşma 3 Aralık 2024’te yapılacak. Mahkeme, tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına; diğer 8 sanığın ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasının devamına karar verdi. Bunun yanında, mahkeme, hakkında soruşturma izni çıkarılan kamu görevlilerinin dosyalarının akıbetinin öğrenilmesine ve İzmir 9 Eylül Üniversitesi Bilirkişi Raporu’nun beklenmesine de hükmetti.”

Bu 72 kelime dünün özeti.

***

İSİAS Davası aslında teknik yanı çok ağır basan ve sonuçlanması çok kolay bir davadır. Bir deprem bölgesinde, deprem hesabı yapılmamış, ya da para gözlerini bürüdüğü için en yalın tanımlamayla çürük bina yapıp içine insanları sokmak, ÖLÜM KAPANINA İNSAN SOKMAKTIR.

İSİAS davasının uzaması bile insanlık suçudur. Son dileklerini seslendirmeden susup, bedenen aramızdan ayrılan canlarımızın, seslendiremedikleri son istekleri kabul ederek davanın peşindeyiz.

Davanın uzaması, sonuçlanmaması, acımıza acı katıyor. KATİLLER hak ettikleri cezaları alsa, canlarımızın, çocuklarımızın daha huzurlu uyuyacaklarına inanmak,  göz yaşlarıyla ıslanan duygularımızın bir parçasıdır.

 

***

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depreminde Adıyaman’daki İSİAS otelde canlarımızın ruhları, canları, bedenlerinden ayrıldı. Enkaz altından çıkarılan her cansız beden, hepimizin yüreğine, hiç sönmeyecek bir ateş olarak düştü.

Ateş düştüğü yer yakar, derler.

Bu ateş, küçücük Kıbrıs’ımızda hepimizi  yaktı. Yakmaya da devam ediyor…

Hayallerin en güzelini kuran canlarımız için, zaman durdu, konuşma diliyle, sadece geçmiş zaman kaldı.

Allah kimseye evlat acısı vermesin.

Bu satırları, yazarken empati yapmaya gerek duymadan, gözlerimden yaşlar süzülüyor, yüreğimdeki acı, yanardağ gibi patlıyor.

***

Sanıkların avukatı, şunu demiş, bunu demiş…

İSİAS davasında sanıkların, suçluların daha kestirme ifadeyle KATİLLERİN, savunmasını para karşılığı, gönüllü olarak üstlenmek, avukatlık mesleğine leke sürmektir.

Bırakın avukatsız kalsınlar, en yakın baro, yasal yardım çerçevesinde  avukat görevlendirsin. Böyle bir durum, KATİLLER İÇİN, İNFAZ İÇİNDE ERKEN İNFAZDIR.

***

İSİAS ortak  davamız…

Kimlerin ortak davası?

Kıbrıslı Türklerin, KKTC’de yaşayanların…

Yoooo bu dava 6 Şubat depreminde  canından, yuvasından olan, etkilenen 11 milyonun üzerinde kardeşimizin acısını yüreğinde hisseden 85 milyon kardeşimizin de ortak davasıdır.

Biz  bu davanın peşini onlar için de bırakmıyoruz, bırakmayacağız.

***

Daha önce ifade ettiğim görüşlerimi altını çizerek bir kez daha paylaşayım:

“…Genelleme yapmak istemem, ancak, Kıbrıs Türkünü, bu topraklarda yaşayanların insani değerlerini, iyi gün  değil, kötü gün dostu olduğumuzu, adalet anlayışımızı aynı dili konuşsak da bilmeyenler İSİAS davasındaki davranış bütünlüğümüzde öğrenecek.

Kıbrıs Türkünün elleri, İSİAS Otel adı altında ölüm tuzağı kuran, sahibi Ahmet Bozkurt ve suç ortaklarının yakasında olacak.

Adalet yerini bulana kadar, ellerimiz katillerin yakasından ayrılmayacak.

… Davanın uzayacak olmasından, İSİAS’ın suçluları yarar umabilirler mi?

Uzayacak süreçte, arkalarında duracak “Dayı” beklentileri de olabilir.

Kıbrıslı Türklerin, bu CAN DAVASINDAKİ BİRLİK, BERABERLİĞİ KARŞISINDA, mahkum olmak, kaçınılmaz yazgıları olacaktır.

… Bütün mesele, uzun solukla CAN DAVAMIZDA, aileleri yalnız bırakmamak, toplumsal duyarlılığın sesini, en geniş, en etkili şekilde duyurmaktır.

Türkiye’nin ulusal medyası hatta uluslararası medya, insan odaklı adalet savaşımıza kulak vermeye devam edecek.”

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu