Kıbrıs

Rum Meteoroloji Dairesi sarı alarm verdi

Lefkoşa, 1 Nisan 2026 (TAK): Rum Meteoroloji Dairesi, bugün 18.00 ile yarın sabah 11.00 saatleri arasında geçerli sarı alarm verdi.

“Erminio” olarak adlandırılan alçak basınç sisteminin, Kıbrıs’a ulaştığı ve bugünden itibaren etkili olmaya başlayacağı haber verildi.

Rum Meteoroloji Dairesi’nin, bugün 18.00 ile yarın sabah 11.00 saatleri arasında geçerli olmak üzere sarı alarm yayımladığını yazan Alithia gazetesi, ada genelinde başlangıçta batı kesiminde ve daha sonra adanın geri kalanında yağmur ve yer yer fırtınanın etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

Kıyılarda güçlü rüzgar beklendiği belirtilirken, “Erminio” hava dalgası nedeniyle Yunanistan’daki yedi bölge için kırmızı alarm verildiği de ifade edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu