Kıbrıs

Üstel: Türkiye’nin KKTC’ye desteği her alanda sürmekte

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz KKTC’ye gelişinin ardından Başbakan Ünal Üstel ile birlikte Ercan Havaalanı’nda ortak basın açıklaması yaptı, önemli mesajlar verildi.

Başbakan Ünal Üstel yaptığı konuşmasında Yılmaz ve heyetini KKTC’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Yılmaz’ın her zaman KKTC’ye geldiğinde güzel müjdeler verdiğini, bu defa da tarım sektöründe güzel çalışmalar yapılacağı müjdesini verdiğini ifade eden Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye enerji ve altyapı başta olmak üzere uluslararası alanda da desteklerinin sürdüğünü kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla yeni Ercan Havalimanı’nı açtıklarını anımsatan Başbakan Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Ankara’da enerji konusunda ön protokol yaptıklarını, keşif bedeli çalışmalarının sonuçlanmak üzere olduğunu kaydederek, “yakında bunun da müjdesini KKTC’ye vermiş olacağız“ dedi.

Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın , Birlemiş Milletler’de yaptığı ‘KKTC’yi tanıyın’ çağrısının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurieyti’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olduğunu ve hemen akabinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Azerbaycan’da yaptığı kültür etkinliği sonrası iki devlet arasındaki ticari ilişkilerin kurulduğunu anımsatarak, bugün de Azerbaycan ile kurulan parlamentolar arası dostluk grubunun KKTC için bir milat, bir tarih olduğunu vurguladı.

“Artık bir milletin üç devleti oldu” diyen Başbakan Üstel, artık Cumhuriyet Meclisindeki grubumuz, Türkiye Cumhuriyeti gibi Azerbaycan Meclisini de ziyaret edebilecek, “Mutluyuz , Türkiye ve Azerbaycan’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu