Kıbrıs

Töre İstanbul’da

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 5. Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Konferansı’na katılmak üzere İstanbul’a gitti.

Töre, İstanbul temasları kapsamında daha önce Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevinde de bulunan ve şu anda İstanbul’da 1’inci Ordu 3’ncü Kolordu Komutanı olarak görev yapan Korgeneral Sezai Öztürk’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Kolordu Komutanlığı özel defterini imzalayan Başkan Töre, Korgeneral Sezai Öztürk ile görüştü.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre temasları kapsamında İstanbul Valisi Davut Gül’ü de ziyaret etti.
Valilik özel defterini imzalayan Başkan Töre, Fatih Sultan Mehmet’in emaneti olan İstanbul’da bulunmanın ve valiliği ziyaret etmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

İstanbul’un Türkiye’nin ve Türk dünyasının gözbebeği olduğunu belirten Töre, “Bizler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşasak da gözümüz kulağımız Türkiye’de” dedi.

Töre, 5. Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Konferansı’na katılmak üzere İstanbul’a geldiğini, aynı toplantıya bir çok İslam ülkesinden katılım gerçekleşeceğini ifade etti.

Töre, konuşmasının sonunda Türk gençliğinden Fatih Sultan Mehmet’in ve Atatürk’ün mirasına sahip çıkmasını istedi.
İstanbul Valisi Davut Gül de, gençliğinin ilk yıllarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üniversite öğrencisi olarak geçtiğini ve kendi memleketi olarak gördüğünü söyledi.

Meclis Başkanı Töre’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve KKTC’nin yarınının bugünden daha güzel olacağını ifade etti.

Başkan Töre’ye temaslarında KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel ve Özel Kalem Müdürü İrem Uygun eşlik etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu