Derviş Doğan

Anketlere sırtınızı yaslamayın derim..

Muhalefetin konuşmaktan ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların yeterli bir muhalefet olmadığını bunun çok daha fazlasının gerektiğini bilmiyor olmasını düşünmek istemem elbette.. Ve fakat görünen o ki bunun hala farkında değiller. Dolayısıyla muhalefet olsam şu sıralar üstüne yattıkları anketlere bu kadar güvenmem.

Elbette bunun çok haklı gerekçeleri var bende!

İşin ilginç yanı muhalefet diye kendini tanımlayan, atama bir parti başkanı ve başbakanın tamamen atanmış hükümetini meşru kabul ederek bunun demokratik olduğunu düşünen ve onlara muhalefet yaptığını düşünen bu arkadaşlar bu kadar saf olamazlar.

Çivisi çıkmış artık görünür hale gelmiş ve her yanımızı sarıp sarmalamış bunca çürümüşlüğün kokusunu duymamak eğer mümkünse ki muhalefetin yaptığı şu anda budur onlara söyleyecek yazacak hiçbir şeyim elbette olamaz.

Hükümetin irtifa kaybettiği gerçeği elbette önümüzde duruyor ve fakat aynı gerçeklikte halkın muhalefete de temkinli yaklaşımı hatta güven telkin etmemesi de aynı paralellikte seyreden bir durumdur.

Kaldı ki hemen hemen her seçime birilerinin sürece dahil  olup perde gerisinde ve önünde yapılan açık  müdahale gerçekliğini de önümüze koyarsak, sürecin hem genel seçimler için, hem de cumhurbaşkanlığı seçimleri özelinde   demokratik bir ortamda hayat bulmasını beklemek son derece saf bir beklenti olur.

Bu nedenle ortaya atılan anketlere sırtınızı dayayıp ülkede tesis edilen düzeni demokratik addedip  nasılsa halk bu iktidarın rezilliklerinden ve memleketi getirdiği noktadan bıktı usandı deyip üç maymunu oynamaya devam etme  gafletine düşmeyin derim.

Zira muhalefetteyken bütün bu olup bitene göz kapayan,kulak tıkayan halkını görmezden gelen  sizleri de o yılan bir kez daha sokacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu