Derviş Doğan

Bu ayrıcalığın izahı mutlaka yapılmalıdır

Halk arasında JUJU diye bilinen ve Başbakan Ünal Üstel’in yakını olduğu iddia edilen kişiye soruşturma kapsamı ve mahkeme formalitesi sırasında sağlanan ayrıcalık ülkede zaten sıkıntılı olan   “ ADALET” inancını yerle bir etti.. Halkın adalete olan güveninin son demini de ortadan kaldırdı ve nur topu gibi yeni bir sorunumuz oldu.

Memlekette adalet yok düşüncesi olduğundan çok daha yaygın hale geldi.. Peki VİP salonundan ülkeye giriş yapması sağlanan sabahın 08.00 de alelacele yangından mal kaçırırcasına mahkeme huzuruna çıkan, polisin raporu doğrultusunda Başsavcılığın tutukluluk talebi olmadan teminata bağlanmasını mahkemeden talep ettiği bu kişinin aynı konuyla ilgili haklarında soruşturma açılan, günlerce tutuklu kalan kişilerden nasıl bir farkı var ki Başsavcılık ve polis bu kişiye ayrı bir uygulama yapıyor.

Bu konu sadece “ADALET” inancını ortadan kaldırmadı. Bu konu Başsavcılık makamı ve polis teşkilatına olan güveni de sorgulatır hale getirdi hatta bitirdi diyebilirim.

Sokaktaki her yurttaş Başbakan Ünal Üstel’e yakınlığı ile bilinen, ya da yakını olduğu iddia edilen bu kişiye yapılan uygulamadan  ciddi rahatsızlık duymaktadır. Ve fakat ilgili ve yetkili kurumların konuyla ilgili kamu vicdanını rahatlatacak bir izahı olmamasından mütevellit de adalete olan güvenin halk nezdinde sorgulanır duruma gelmesi hoş bir durum değildir. Nitekim 80 90 yaşındaki eczacıların,hekimlerin hatta eski bir başbakanın ellerine kelepçe takılarak  getirildikleri mahkemeye, söz konusu şahsın ülkeye VİP salonundan girişi ve sonrasındaki  gizli saklı  elini kolunu sallayarak getirilmesinin izahını Polis Genel Müdürlüğü’nün ve  Başsavcılık makamının yapması toplumsal bir beklenti haline gelmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu