Derviş Doğan

Çocuklarımız konteynerler içinde..

Yeni Türkiye Büyükelçisi ayağının tozu ile yapımı devam eden cumhurbaşkanlığı  binası ile meclis binasının olduğu bölgeyi gezdi ve KKTC’ye yakışır bir proje olduğunu söyledi.

Sayın Büyükelçi daha yeni atandı, iyi niyetinden de bir şüphem yok ve fakat adı üstünde elçi, Türkiye Cumhuriyeti’nin adadaki temsilcisi.. O zaman kendisine naçizane bir düşüncemi aktarmak istiyorum.

Madem böylesi bir gezi ve inceleme turu başlattı lütfen okullarımızı da gezsin ve bu konuda da değerli düşüncelerini bizlerle paylaşın.

Merak ettiğim şu 21. Yüzyılda okul yerine konteyner konularak adına sınıf denen yerlerde eğitim almak KKTC’ye yakışıyor mu?

Sayın Elçinin de böyle bir ortamı tasvip etmediğini düşünerek inşası devam eden yeni cumhurbaşkanlığı binasının ve hemen yanındaki yeni meclis  binasının binlerce çocuğumuz konteynerler içinde eğitim almaya çalışırken ülkemin önceliğinin  bu binalar olmadığının farkındadır diye umuyorum.

Zira halk olarak bizler, bu ülkede yaşayan herkes ama herkes çocuklarımıza reva görülen konteyner sınıflar eğitim almalarını olumsuz etkilerken,yeni cumhurbaşkanlığı binası,yeni meclis binası öncelikli olmamalıydı.Dolayısıyla öncelikler toplumsal ihtiyaçlara göre belirlenebilirdi.

Elbette yeni cumhurbaşkanlı binasına,yeni meclis başkanlığı binasına ihtiyaç varsa onlar da yapılırdı, ve fakat okul binaları sorunlu olan, çocukların başlarına yıkılma tehlikesi bulunan okul binaları yenilenebilir ya da ivedilik durumuna göre yeni okul binaları inşa edilebilirdi.

Şimdi diyecekler ki bu binaların finansmanı Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanıyor. Allah razı olsun da başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, Meclis Başkanı,milletvekiller iktidarı muhalefeti  bir Allahın kulu da çıkıp Türkiye Cumhuriyeti’nin değerli yöneticilerine bunu anlatmadılar.

Çıkıp da Sayın Erdoğan Sayın Cumhurbaşkanım bizim önceliğimiz bunlar değil, çocuklarımız sağlıklı ortamda ders yapamıyor, yağmurda ıslanıyorlar konteynerlerin içinde sıcak onları bunaltıyor diyemedi diyemediler.İtibardan ödün verilmez tabii..Yazıklar olsun

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu