Derviş Doğan

Herkesin defalarca düşünmesi gereken bir konu.

Ülkemizde 18 yaş altı 61 Anne ve  7 Baba var! Bu gerçekten çok ama çok üzücü,utanç verici ve bir o kadar da kaygı duyulması gereken  bir durum.Ve elbette utanmaki,üzülmek bu gerçeği değiştirmiyor.
Dolayısıyla bu noktaya nasıl geldiğine dair sorgulama yapılması elzem olan bir konu bu.
Nitekim konunun mutlak surette araştırılması  ve belli sonuçlara ulaşılması gerekiyor ve fakat ondan sonraki süreç bir o kadar daha önem arz ediyor.
Toplumsal kültür içinde gözle görünür hale gelen bu durumun doyurucu bilgi ve ikna edici bilimsel veriler ışığında önce gençlerin sonra ailelerin bilinçlendirilmesi esas alınmalıdır.
Durum sanıldığından daha vahim bir durumda nitekim 61  çocuk anne!!!7 çocuk baba! Onlar daha  çocuk ! Ve anne baba oldular…
Bu çocuklara mutlak surette  psikolojik destek vermek durumunda devletin ilgili kurumları.. Aynı haberde  çocuk yaşta evlilikten ve istismardan bahsediliyor ki bu konunun toplumsal boyutunu gözler önüne seriyor. Bu çocukların bu ülkede evlenmelerine imkan yok!
Dolayısıyla burada evlilik müessesesi gerçekleşmeyeceğine göre konunun farklı bir boyuta geçmesi ve İstismar kapsamına girmesi utanç verici bir durum. Dolayısıyla konuya nereden  bakarsak bakalım ebeveynler başta olmak üzere bu ülkede yaşayan her bir bireyin  gelinen bu noktayı enine boyuna sorgulaması gerekiyor.
Belki de bu ebeveynlerin  çocuklarıyla ilişkilerini yeniden tanımlamaları gereken bir sürece evrilecek, sevgiye saygıya çok daha fazla ihtiyaç duyulacağı şiddetin hiçbir şekilde çözüm olarak görülmeyeceği bir aile yapısı içinde en azından  belli bir yaşa kadar çocukların aile ve toplumsal  değerleri kanık sayarak yaşam tarzlarını belirlemelerine olanak yaratacak bir denge oluşması bu noktada büyük önem arz etmektedir.
Çocuklarımıza küçük yaşlardan öğretilmesi ve özellikle çocuklarımıza güven telkin edecek ve kendilerini tanımalarına imkan tanıyacak eğitsel aktivitelerin yanında  yaşayabilecekleri tehlikelere karşı da onları uyarma konusunda hem aile içinde  hem de okullarımızda sürekli olarak telkinde bulunmanın çok yararı olacağı gerçeğini de önümüze koymak zorundayız.Bilhassa  sosyal medya mecrası  ve pratikte gençlerimizi bilinçlendirmek ve bu mecraların yararı yanındaki olumsuz etkilerini de onlara açık bir dille ifade etmeliyiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu