Derviş Doğan

Hukuku geçtim, haysiyet, etik, ahlak da gitmiş.

Kıbrıs’ın kuzey yarısında son günlerde yaşananlar bir kez daha gösterdi ki ülkemizde   siyaseti ve toplumsal yaşamı anlayabilmek oldukça zordur. 

Elbette bu  zorluğun sebebi gündemlerin ani değişmesidir.

Dolayısıyla bu ani ve hızlı değişimler olması gereken akil tartışmaların aksine absürt  ve gergin  bir şekilde gerçekleşiyor. Farklı kişi ve veya siyasi grupların  söyledikleri ile yaptıkları arasında ciddi uçurumlar oluşuyor.

Nitekim  kamuoyu önünde yapılması gereken tartışmaların ve pazarlıkların kapalı kapılar ardında Anayasayı ve hukukun üstünlüğünü şuursuzca yok sayarak gerçekleşmesi  siyaseti kişisel hırsları için araç olarak kullanmaya çalışanlara zemin oluşturuyor.

Hal böyle olunca da kuralsızlıktan ve karanlık odaklardan  beslenen böylesi  vizyonsuz bir yönetim anlayışıyla  idare edilmek durumunda kalıyoruz.

Nitekim son günlerde yaşadıklarımız yukarıda belirttiğim hususların adeta teyit edilmiş halidir. Bugün yaratılmadı elbette bu  sığ düzen.

Lakin şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki iktidarı elinde bulunduran siyasi erkin  zaman içinde değişen kalite düzeyi  hırs, ego ve bitmek bilmeyen menfaat beklentileri  sonucu girdikleri güç zehirlenmesi içinde haysiyet, etik ve ahlak anlayışını ciddi anlamda erozyona uğramıştır. Yasaydı, tüzüktü, hukuktu bunlar bir yere kadar gider ve durur.

Sonrası kişilerin ahlaki değerleri ile alakalıdır. Nitekim  Meclis makamı, gücü ve zorbalığı kutsayan insanların bulunduğu bir yer asla olmamalıydı..

Geçen hafta Meclis çatısı altında yaşananlara baktığım zaman siyasal kültürün bu ülkeyi aydınlığa taşıyacak bir meşruiyete sahip olmadığını görüyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu