Derviş Doğan

Kurtlar sofrasında mücadele

Kılıçlar çekildi saflar belli oldu UBP Genel Başkanlık yarışı hıncahınç bir mücadeleye sahne oluyor,

Fakat bir aday hariç geriye kalan iki adayın  açıklamalarına baktığımız zaman görüyoruz ki plan,proje ve vizyon ortaya koymak yerine yüzeysel bir anlayışla birbirlerini suçlama yarışı içine girdiler. Lakin dışarıdan katılan aday olan Sayın Karavelioğlu   plan, proje ve vizyonundan bahsediyor. Dolayısıyla Sayın Üstel ve Sayın Taçoy  klişeleşmiş ve artık ezberlediğimiz cümlelerle laf kalabalığı  yaparak kendilerini destekleyen partili üyelere  “beni destekleyin saadet zincirinin halkaları olun mesajı veriyorlar.

Nitekim hem Sayın Üstel’in hem de Sayın Taçoy’un bu yüzeysel ve artık banal hale gelmiş  açıklamaları UBP’yi sradanlaştırırken  ortaya çıkan  tezat bir tarafa taraf oldukları çekişmeler  içi boş beyanatlarıyla tesis ettikleri düzen içinde anlamsız bir laf kalabalığı arasında kaybolup gidiyor.

Plan yok, proje yok, dayanak yok. Hoş bunca zamanda siyaset sahnesinin en ön sıralarında olmalarına karşın her iki adayın da aslında ortaya koydukları bir referansları da yok.

Her ne kadar da  UBP de yıllardır tesis edilen düzenin “gör beni göreyim seni” anlayışına dayalı olarak yaşanan seçim süreçlerinde güçlünün yanında yer almak UBP’li seçmenlerin eğilimi olsada da bu seçim sürecinde  vizyonunu  anlatan her fırsatta plan ve projelerinden bahseden, elle tutulur gözle görülür bir somutluğa vurgu yapan

Ahmet Melih Karavelioğlu sağ kulvarda gerçekten alışık olmadığımız bir anlayışla seçim sürecini yürütüyor.Sayın Karavelioğlu bu süreçte  ne hamasete başvurdu , ne  anavatan, yavruvatan güzellemesini öne çıkardı, ne ðe bireysel menfaat vadinde bulundu. Yürüttüğü seçim sürecini de  belli ki kendi kıt imkanları ile yürütüyor.Sayın Karavelioğlu’nun siyaset yapmaya karar verdiği çizgide hiçbir zaman olmadım.

Bu nedenle mutlak surette bir görüş farklılığımız olduğu aşikar. Fakat altını çizerek belirtmek isterim ki, özellikle sağ bir partide alışılagelmiş siyasetçi çizgisinden farklı, en azından boş konuşmayan,popülizm yapmayam bir aday var, ve bunun başta  UBP için  sonra da ülkemiz için bir değer olduğunu düşünüyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu