Derviş Doğan

Olsanız da, olmasanız da fark etmiyor…

CTP’li vekillerin sert eleştirilerine rağmen Gümrük ve İstihsal (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın madde madde oylanması Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi.. Yine bir yasa, yine tartışmalı ve doğru sonuçlar vermeyecek bir yasa. Ve yine yapılan itirazlara rağmen parmak sayısıyla geçti.

İşte dediğim de tam bu.

UBP,DP ve YDP üçlüsünün parmak sayısına dayalı sağladıkları üstünlük ve aciz bir çaresizlik içinde veryansın edip sıfır sıfır elde var sıfır sonuçlu bir muhalefet. Değerli arkadaşlar bu oyunu bozun artık, oynamayın bütün bu rezilliklere ortak yapmayın kendinizi.. Ama efendim Cumhuriyet Meclis’i boş kalırsa her istediklerini yapacaklar, meydanı onlara bırakmayız vs gibi savunmalarınız da artık çöktü ve onun da ötesinde işe hiç ama hiç yaramıyor. Sizler bu düzmece yapı içinde yer alıp atanan bir kişinin başbakanlığına meşruiyet kazandırmayı seçtiniz. Oysa onurlu bir duruş sergileyip bu çarpıklığa ortak olmayacağız deseydiniz bugün halkın hak etmediği bu yönetim anlayışını değiştirmek için toplumun bir şansı olurdu. Lakin sizler konfor alanlarınızı terk etmek istemediniz. Bütün mesele de bu aslında.O çatının altında demokratik bir altyapı olmadığı halde atanma yöntemiyle başbakan olmuş ve hükümet kurdurulmuş bir kişinin oyuncağı olmayı tercih ettiniz. Bunun sebebinin meydanı boş bırakmak falan da değil ki bunu en iyi sizler biliyorsunuz.

Değerli arkadaşlar bunca yanlışa çarpıklığa rağmen yaptığınız bu tercihin nedeni paradır. Yani mevzunun ekonomik rahatlığıdır. Zira vekilliği meslek olarak kabul ediyorsunuz ve icra ettiğiniz bu görevin size sağladığı çok çok iyi  bir geliri.var. Bu milletin vekilliği birçok vekilin ekmek kapısı olmuş durumda. Dolayısıyla burada halihazırda birçok vekilin yaşam standardını yükselten çok iyi bir gelirden bahsediyorum. Yasa geçmiş, memleket boka batmış, gençler göç etmenin yollarını mı arıyor muş, insanlar geçinemiyormuş kimin umrunda?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu