Derviş Doğan

Sakın şaka zannetmeyin..

10 yılda yapılmayan icraatları 2 yıla sığdırdık diyor Ünal Üstel. Belli kendileri ile aynı ülkede yaşamıyoruz,zira eğer aynı ülkede yaşamış olsaydık insan içine çıkacak yüzü de bulmazdı,bulamazdı! Ünal Bey’in gökten zembiile indirildiği başbakanlığı döneminde yaşanan rezillikler saymakla bitmez.

Geçmişi ( jet olayını,sağlık bakanı iken bir yakınına sağladığı menfaatleri, eski kliniğini adres gösterip birilerine sağladığı vatandaşlık hakkını vs vs) bunlara girmeye gerek yok. Son yaşananlara bakalım sahte diploma sürecinde yaşananlara..

Bunlar bile tek başına Ünal Bey’in çoktan istifasını vermesini gerektiren hadiselerdi.. Ve fakat maalesef bizim ülkemizde siyasi kimlik taşıyanların yaptıkları yanlışlardan,kurdukları çarpık ilişkilerden ve ülkelerine verdikleri zararlardan utanıp, sıkılıp,vicdanen rahatsız olup istifa etmek gibi bir kültüre,bir erdeme sahip olmadıklarından mütevellit böyle çıkıp çıkıp boş boş konuşuyorlar.Ünal Bey’e tevdi edilen başbakanlığında kurulan hükümette

Bazı bakanların  şaibeli işlerle anıldığı,bazı bürokratların müdürlerin işledikleri iddia edilen suçlardan ötürü haklarında polis tarafından yürütülen yasal sürecin devam ettiği, partizanlığın ve daha birçok çarpıklığın misli misli hortladığı bir dönemde Ünal Bey 10 yılda yapılmayanı 2 yıla sığdırdığını söylüyor. Doğru tespit yapmış Ünal Bey..

10 yılda yapılmayan yolsuzlukları, rüşvet iddiaları ile gündeme gelen devletin bürokratları, devlet işlerine karıştırılan özel ilişkilerin başsavcılık ile polisin de alet edildiği bir sürece evrilmesi gibi utanç verici hadiselerin 2 yıla nasıl sığdırıldığı ortada..

Elbette Ünal Bey günün sonunda bu ülkede maalesef bir politikacı ve ülkeyi yöneten ekibin başında, Ünal Bey için rüya, halk için ise kabus olan bu hal daha ne kadar devam edecek bilemiyorum. Ve fakat Ünal Bey’in gökten zembille indirildiği parti genel başkanlığı için kurultaya gidiyor. UBP’li üyeler Ünal Bey mi diyecek başka bir genel başkan mı belirleyecek,yoksa tarih tekerrürden ibarettir deyip yine ululardan bir atama mı gerçekleşecek bunu hep beraber göreceğiz.

Lakin Ünal Bey’in yerinde olsam bu süreçte gerekmedikçe konuşmazdım, hatta boş yapmak yerine kendimle yüzleşirdim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu