Derviş Doğan

Çürümüşlük hali yansımaları

Böylesine sığ ve geri kalmış bir yönetim anlayışında çok tabiidir ki ortaya böyle sonuçlar çıkar.Daire müdürlüklerinin ve diğer orta-üst düzey kamu atamalarının siyasetin oyuncağı olması elbette dünyada eşine benzerine rastlamak çok da  olası  değildir.

Atamalardan tutun görevden almaya kadar varan süreçlerde adeta traji komik bir tiyatro oynanıyor.

Neymiş efendim? Kurultayda kendini desteklememiş kişi veya kişilerin görevden alınması bu ülkede olağan bir durum haline geldi. Liyakatın tamamen ortadan kaldırıldığı var olan partizanlığın katlanarak devam ettiği, bir düzenin tüm gücü ile hakimiyet sağladığı  kamu alanında haliyle  Kamu Reformu  konuşulmaz..

Hal böyle olunca  iktidar koltuklarını ele geçiren siyasi güç  kamuyu babasının çiftliği olarak görmeye devam edecek.

Dolayısıyla bu anlayışın önüne geçmenin tek yolu  müsteşar ve özel kalem mevkileri dışında kalan  tüm atamalar siyasetten arındırılmalı ve kamu, partilerin çiftliği ile siyasetçinin ego tatmin yeri olmaktan çıkarılmalıdır. Kamu sil baştan elden geçmeli. Bu çürümüşlük hali artık son bulmalı..

Siyasi literatürümüzde  liyakat, ahlak,dürüstlük  ve etik değerlerin karşılık bulacağı kadroların ülke yönetiminde etkin görevler üstlenmesi sağlanmadan böyle gelmiş böyle gider anlayışından kurtulmak mümkün olmayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu