Kıbrıs

UBP Siyaset Akademisi’nin I. Dönemi tamamlandı

Ulusal Birlik Partisi Siyaset Akademisi’nin I. Dönemi Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Özer Kanlı ve Ersin Tatar’ın altıncı haftada verdiği derslerle tamamlandı.

Ulusal Birlik Partisi Siyaset Akademisi’nin I. Dönem 6. Hafta programı Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Özer Kanlı ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Akademi Koordinatörü, UBP Grup Başkan Vekili Dr. Ahmet Savaşan moderatörlüğünde gerçekleştirilen derslerle, UBP’li genç, kadın ve üyelerin yanı sıra UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, Bakanlar, Milletvekilleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanlarının katılımı ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Büyük Kütüphane’de gerçekleştirildi.

Siyasette Stratejik İletişim Ve Kamu Yönetimi, Seçimler Ve Ulusal Birlik Partisi, İki Devletli Çözüm Vizyonu Dersleri Büyük İlgi Gördü…

UBP Siyaset Akademisi I. Dönem 6. Hafta programı, Harvard, İstanbul, Boğaziçi ve Koç Üniversitelerinde, Ekonomi-Finans, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Strateji ve Müzakere alanlarında eğitim almış, bir çok üniversitede akademik ve idari görevlerde bulunmuş, New York Times, Financial Times, NTV, CNN International, Wall Street Journal, Der Spiegel, The Economist gibi pek çok basın kuruluşunda 1000’in üzerinde yazısı, röportajı, programı ve belgeseli yayınlanmış, çeşitli uluslararası sorunların çözümü amacıyla çalışan yüksek düzey ulusal ve uluslararası kriz çözümü diplomasisi panellerinde (2nd Track) görev yapmış Prof. Dr. Han’ın “Siyasette Stratejik İletişim ve Kamu Yönetimi”, Ege Üniversitesi’nde Basın Yayın alanında eğitim alan, BBC, TRT yanı sıra ABD’de bir çok mesleki eğitim programına katılmış, 1981 yılından bu yana gazetecilik, 1983 yılından bu yana ise UBP’nin basın yayın organlarında yazarlık ve idari görevlerde bulunan, 32 yıl BRTK’da bir çok görev yanında müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış, UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı döneminde Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı olarak çalışmış Özer Kanlı’nın “Seçimler ve Ulusal Birlik Partisi”, Cambridge Üniversitesi’nden mezun oluktan sonra, dünyanın en önemli denetim ve mali müşavirlik ile çeşitli şirketlerde çalışmış, UBP’de Parti Meclisi Üyeliği, Genel Sekreter Yardımcılığı, Milletvekilliği, Maliye Bakanlığı, Genel Başkanlık yapan ardından da Başbakan ve şu anda da Cumhurbaşkanı olan Ersin Tatar’ın “İki Devletli Çözüm Vizyonu” konularında verdiği derslerle tamamlandı.

I.Dönem Derslerini 20 Uzman Konuşmacı verdi…

Akademi’nin I. Dönem 6. hafta programı kapanış oturumunda ayrıca UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu ile UBP Grup Başkan Vekili, Akademi Koordinatörü Dr. Ahmet Savaşan da birer teşekkür konuşması yaptı.

Dr.Ahmet Savaşan yaptığı konuşmada, siyasetin içinde yer alacak özellikle gençler ile kadınların iyi bir eğitimden geçmesi, donanımlı ve vizyon sahibi olmaları için Ersin Tatar’ın Genel Başkanlığı döneminde gerçekleştirilen Vizyon Çalıştayı’nda en güçlü talep olarak ortaya çıkan ve UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel’in inisiyatifi ile hayat bulan Siyaset Akademisi’nde 6 hafta boyunca 20 uzman akademisyen ve tecrübeli konuşmacının ders verdiğini söyledi.

253 kişiye katılım sertifikası verilecek…

Ülkenin geleceğini şekillendirecek liderlerin yetiştirilmesi hedefi ile kurulan UBP Siyaset Akademisi’nin ikinci dönemine, teorik bilgilerin yanı sıra, saha çalışmaları, uygulamalı eğitimler ve tecrübeli siyasetçilerin başkanlığında gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ile devam edileceğine işaret eden Dr. Ahmet Savaşan, ortalama 300 kişinin katılım gösterdiği ve teşekkür belgesi aldığı eğitim programı kapsamında, 6 hafta kesintisiz katılan 253 kişiye isimlerine özel olarak hazırlanan katılım sertifikası verileceğini vurguladı.

Eroğlu İle Başlayan Akademi Tatar’ın Verdiği Dersle Sona Erdi…

UBP Onursal Başkanı ve 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun “Dünden Bu Güne UBP” konusunda verdiği açılış dersi ile başlayan UBP Siyaset Akademisi I. Dönemi, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın verdiği “İki Devletli Çözüm Vizyonu” dersiyle tamamlandı.

Akademinin I. Döneminde ayrıca, Cumhuriyet Meclisinde ve UBP Kurultaylarında Kıbrıs Konusu İle İlgili Alınan Kararlar, Kıbrıs Sorunun Kökeni, Müzakere Süreci, KKTC İlânı Süreci ve Siyasi Sonuçları, İki Devletli Çözüm Modelinin Temelleri, Kapalı Maraş Açılımının Hukuki ve Siyasi Sonuçları, Uluslararası Hukuk Bağlamında Kıbrıs Meselesi, Yerel Yönetimler Perspektifinden UBP Belediyeciliği ve KKTC’ye Kazandırılan Projeler, Görsel Belgelerle Türk ve Rum İmajı, KKTC’ye UBP İktidarlarında Kazandırılan Büyük Projeler ile Hedeflenen Yeni Projeler, UBP Hükümetlerinde Yaratılan Ekonomik Değerler, Kıbrıs, Türkiye ve Dünyadaki Su Sorunu ve Çözüm Önerileri, Türk Cumhuriyetleri Arasında Entegrasyon Süreci ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü, Doğu Akdeniz Enerji Sorunu ve Kıbrıs Adası’nın Stratejik Önemi, Dijital Dünya ve Yapay Zeka Kullanımı, Siyasette Stratejik İletişim ve Kamu Yönetimi, KKTC’nin Uluslararası İmajında Doğru Bilinen Yanlışlar ve UBP’nin Turizm Bağlamında Yarattığı İstihdam Olanakları, Seçimler ve Ulusal Birlik Partisi konularında dersler verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu