Dünya

Alman hükümeti, İsrail'e silah sevkiyatını durdurma konusunu istişare ediyor


Bir ziyaret kapsamında ABD’de bulunan Pistorius, Alman kamu yayıncısı ZDF’de katıldığı bir programda, “ABD Başkanı Joe Biden, Refah’ın işgal edilmesini yanlış bulduğu için İsrail’e mühimmat sağlamak istemiyor. Almanya’dan da benzer adımlar olacak mı?” şeklindeki soruyu yanıtladı.


“Bu, şu anda istişare ediliyor. Buna henüz cevap veremem.” ifadesini kullanan Pistorius, bu konudaki sorumluluğun öncelikle Almanya’nın başbakanlığı ve dışişleri bakanlığında olduğunu belirtti.


Pistorius, “Kapalı kapılar ardında elbette görüş alışverişinde bulunduk. Ancak kararları duyurmak benim rolüm değil.” şeklinde konuştu.


“Amerikalıların adımını anlıyor musunuz?” sorusuna da Pistorius, “Evet, anlayabiliyorum.” cevabını verdi.


ABD Başkanı Biden, CNN’e verdiği röportajda, İsrail’in Refah’a geniş çaplı saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını söylemişti.


Biden, “Eğer Refah’a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah’ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim.” diye konuşmuştu.


İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, İsrail haber kanalı Channel 12’ye yaptığı açıklamada, Biden’ın açıklamasının “sinir bozucu olduğunu ve hayal kırıklığı yarattığını” ifade etmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu