Kıbrıs

Çavuşoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında konuşma yaptı: “Atatürk’ün rehberliği ve ilkeleri ışığında hareket etmek tek hedefiniz olmalı”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Bayrak Radyo ve Televizyonu’nda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümünün tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna işaret eden Bakan Çavuşoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla, egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiğini ve milletin iradesi en yüksek merci olarak kabul edildiğini belirtti.

Ulu Önder Atatürk’ün, 23 Nisan 1920’de Türk milletinin egemenliğine dayanan çağdaş demokrasi anlayışıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atarken, vizyonunu, sadece yetişkinlerin katılımıyla sınırlı tutmadığını ifade eden Çavuşoğlu, geleceğin teminatı olan çocuklara da büyük önem vererek, onların eğitimine, sağlığına ve mutluluğuna derin bir duyarlılık gösterdiğini anımsattı.

Çavuşoğlu, “İşte bu sebeple, 23 Nisan’ı sadece bir ulusal bayram olarak değil,aynı zamanda çocuklara armağan edilen özel bir gün olarak ilan etmiştir. Atatürk’ün verdiği bu karar, çocukların, toplumun en kıymetli varlıkları olduğuna vurgu yaparken, onlara verdiği değerin ve geleceklerine duyduğu güvenin de bir yansıması olmuştur” dedi.

Bu önemli adımın, çocukların geleceğe güvenle bakmaları için bir güvence olduğunu, onlara yönelik sevgi ve güvenin en anlamlı ifadesi haline geldiğini kaydeden bakan Çavuşoğlu, konuşmasında çocuklara da seslendi.

“Sevgili çocuklar; sizlere armağan edilen bu önemli günün keyfini çıkarmak en büyük hakkınız. Unutmayınız ki, Atatürk’ün rehberliğinde ilerlemek, ilkeleri ışığında hareket etmek, onun ideallerini benimsemek ve onun izinde yürümek tek hedefiniz olmalıdır.Bugünü kutlarken, siz çocuklarımızın, geçmişin değerini unutmayarak, Atatürk’ün izinde yürüyerek, cumhuriyetin temel değerlerini koruyarak ve çağdaş dünyanın gereksinimlerine uygun hareket ederek,ülkenize ve milletinize daha aydınlık bir gelecek inşa edeceğinize olan inancımız, tamdır”.

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının sonunda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anarak, bugünü değerli kılan çocuklar ve tüm halkın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, en içten duygularıyla kutladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu