Kıbrıs

Amcaoğlu: Etkin denetimlerle yasaların uygulanmasını sağlayacağız

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, kuzu eti fiyatında başlatılan narh uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları’nın konuk olduğu ‘Manşet+’ programına telefon bağlantısıyla katılan Amcaoğlu, hassas günlerden geçilmekte olduğuna işaret ederek, varılan uzlaşıya katkı koyan Naimoğulları ile Kasaplar Birliği Başkanı Halil Akbıçak’a teşekkür etti.

Naimoğulları’nın programda yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Amcaoğlu, herhangi bir sektöre yönelik suçlayıcı açıklamalardan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi ve “bunlara ihtiyacımız yok, birlik olmaya ihtiyacımız var” dedi.

Tüm sektörlerin kendine has sıkıntıları bulunduğuna işaret eden Amcaoğlu, pandemi sonrasında tüm dünyada ekonomilerin resesyona girdiği bir ortamda daha sakin olunmasının gerektiğini söyledi.

“kimse kimsenin yaşadığı sıkıntıları görmezden gelme lüksüne sahip değildir” diyen Amcaoğlu, soğukkanlı ve birleştirici bir üslupla tüm sorunların çözülebileceğini kaydetti.

Amcaoğlu, üreticinin de kasapların da yaşadıkları sorunları bulunduğuna ve tüm bu sorunların bilincinde olduklarına vurgu yaparak, tüm bu sorunların sırasıyla ve görüşülerek çözüleceğini söyledi.

Kuzu etindeki narh uygulamasına yönelik denetimlerin Bayram öncesinde sıklaşarak devam edeceğini aktaran Amcaoğlu, bunu yaparken amaçlarının birilerine sopa göstermek olmadığını, hedeflerinin yasaların uygulanmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

“Sıkıntıları aşmaktan başka çaremiz yok” vurgusu yapan Amcaoğlu, zor bir süreç yaşanmasına rağmen elbirliğiyle üstesinden gelineceğine inanç belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu