Kıbrıs

1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor

1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor.

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle, sivil toplum örgütü ve kuruluşlar bugün saat 11.00’de Lefkoşa’da Ledra Palas ara bölgede iki toplumlu “Barış ve Sosyal Adalet için Omuz Omuza” etkinliği düzenliyor.

Ara bölgede yapılacak etkinlikte, iki dilde ortak bildiri okunacak, Kulis Theodoru ile Umut Albayrak konseri yapılacak.

-Serdaroğlu: “İşçinin emekçinin, çalışanın, üretenin bayramı 1 Mayıs kutlu olsun”

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “İşçinin emekçinin, çalışanın, üretenin bayramı 1 Mayıs kutlu olsun” dedi.

1 Mayıs’ın mücadele ve dayanışma anlamına geldiğini söyleyen Serdaroğlu, mesajında “Bizler de ülkemizde bu mücadeleyi terimizin son damlasına kadar vermenin gururunu yaşıyoruz. Attığımız her adımda, aldığımız her kararda, temel ilkemiz bizlere güvenen emekçilerin hakkını savunmaktır” ifadelerine yer verdi.

Gerek asgari ücret masasında, gerekse kamudaki toplu iş sözleşmelerinde bu mücadeleyi verirken kimsenin önünde diz çökmediklerini, korkmadıklarını, çekinmediklerini ve hiçbir partinin adamı  olmadıklarını söyleyen Serdaroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Attığımız her adımda bize hesap soracak tek kesim sadece üyelerimizdir, emekçilerdir. Ancak hesap verebileceğimiz bir kesim daha vardır ki, onlar bu ülkenin geleceğidir, çocuklarımızdır.

Bu ülke, bize bu mücadeleyi bırakan bizden önceki kuşağın emanetidir. Bizler de bu emaneti bizden sonraki kuşağa, çocuklarımıza bize yakışır bir şekilde aktarmaya yeminliyiz.

Ülkede karamsarlığın, umutsuzluğun en çok yayıldığı sırada dahi mücadele azmimiz, bu düşüncenin eseridir. Elbette bu mücadeleyi verirken önümüze çıkanlar, yolumuza taş koyanlar, işçinin emekçinin sofrasındaki bir lokma ekmeğe göz koyanlar olacaktır.

Ancak onları da elbette hep omuz omuza birlikte, dayanışmayla yendik, yenmeye devam edeceğiz. Çünkü biz direne direne kazanmayı bilen bir ülkenin evlatlarıyız.”

Emek sömürüsüne karşı atılan her adımın karşısında olacaklarını vurgulayan Serdaroğlu, bugüne kadar bu mücadeleden geri adım atmadıklarını ve atmayacaklarını kaydetti.

Serdaroğlu, “1 Mayıs İşçi Bayramı, başta üyelerimiz ve ülkemizdeki tüm çalışanlar olmak üzere Türkiye’deki emekçi kardeşlerimiz ve tüm dünya emekçileri için kutlu olsun. Yaşasın işçilerin onurlu mücadelesi, Yaşasın 1 Mayıs.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu