Dünya

İsrail'in Gazze'deki sivil katliamı: Bayramın 2. gününde 20 Filistinli öldü


Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun bayramda da Gazze Şeridi’nde sivil yerleri hedef aldığı belirtildi.


Açıklamada, “İşgalci İsrail ordusu, yürüttüğü soykırım savaşını sürdürerek gün içinde sivillerin doldurduğu iki camiyi, iki okulu ve iki pazarı bombaladı. Gazze Şeridi’nde son 24 saatte birçok katliam yaptı, bombardımanlarda 20 Filistinli hayatını kaybetti” ifadesi kullanıldı.


İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda Muaz bin Cebel ve Zünnureyn camilerini bombaladığı, camilerden birinin müezzininin hayatını kaybettiği belirtildi.


Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) bağlı Nusayrat Erkek Ortaokulu ile Malezya Okulunun İsrail ordusunca hedef alınması sonucu yerinden edilmiş 3 Filistinlinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.


İsrail ordusunun, Gazze kentindeki Firas Pazarı ile Deyr el-Belah’ta motosiklet çarşısını bombalaması sonucu 7 Filistinlinin öldüğü ifade edildi.


Gazze’nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah ile güneydeki Refah’ta İsrail ordusunun bir grup Filistinli ile bir konutu bombalaması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.


“İsrail hesap vermeden kan dökme konusunda ısrarcı”


Açıklamada, “İşgalci İsrail ordusu, Ramazan Bayramı’nda Müslümanların duygularına saygı göstermedi. Aksine bayramda da bombardımanlarını, hedef almayı, öldürmeyi ve yıkımını sürdürdü. Bu durum, İsrail’in, sivillere, kadınlara ve çocuklara karşı soykırım suçu işleme ve hesap vermeden kan dökme konusundaki ısrarını teyit ediyor” ifadesi kullanıldı.


İsrail ordusunun sivillere, kadınlara ve çocuklara yönelik suçlarının kınandığı açıklamada, “Tüm dünyaya işgalci İsrail’in sürdürdüğü bu suçları kınama, tüm halklara da Gazze Şeridi’ne yönelik bu vahşi savaşı kınamak için sokağa çıkma çağrısı yapıyoruz” ifadesine yer verildi.


İsrail’in yanı sıra ABD yönetimi ile uluslararası toplum da sorumlu tutuldu


ABD yönetiminin “Filistinlilere karşı yürütülen soykırıma suçuna karışmak ve bunun sürdürülmesine onay vermekle” sorumlu tutulan açıklamada, art arda 7. ayına giren İsrail saldırılarını durdurmadaki başarısızlığın sorumluluğunun uluslararası topluma ait olduğu kaydedildi.


Açıklamada, “Sivillere, çocuklara, kadınlara ve yerinden edilmişlere karşı soykırım suçu kapsamına giren bu katliamların yapılmasından işgalci İsrail’i sorumlu tutuyoruz” ifadesi kullanıldı.


Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını durdurması için dünya ülkelerine İsrail’e baskı uygulama çağrısı yapılan açıklamada, “dünyanın gözü önünde sivillere karşı işlenen etnik temizliğin durdurulması ve İsrail’in insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle uluslararası alanda yargılanması” talep edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu