Kıbrıs

USAR Games 2024, 3-5 Mayıs tarihleri arasında yapılacak

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı koordinesinde; Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyine üye üniversitelerin arama-kurtarma kulüplerine kayıtlı gençlerin katılımı ile ‘Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları USAR Games 2024, 3-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek..

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı; Metehan Eğitim ve Tatbikat Alanı’nda düzenlenecek olan USAR Games 2024 hakkında basın toplantısı düzenlendi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Sosyal Tesisler Gazinosu’ndaki gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Hareket ve Eğitim Şube müdürü Yusuf Eker, oyunlara KKTC’de faaliyet gösteren 11 üniversitenin arama-kurtarma kulübü üyeleri ile Türkiye’den Maltepe Üniversitesi’nin katılacağını söyledi.

Eker, oyunlarda;; afet ve acil durumlardan etkilenen kişileri en kısa sürede kurtarma konusunda farkındalığı artırmanın amaçlandığını kaydetti.

Eker konuşmasında ‘Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları USAR Games 2024’ün programı hakkında bilgi de verdi.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca da pandemi döneminde verilen aradan sonra geçtiğimiz yıl yeniden düzenlenen Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunlarının altıncısının gerçekleştirileceğini söyledi..

Arama Kurtarma Oyunları ile gençleri arama kurtarma faaliyetlerine entegre etmeyi amaçladıklarını kaydeden Karaca, yakın dönemde yaşanılan afetlerde, yetişmiş insan gücünün müdahalelerde ne kadar önemli olduğunun tecrübe edildiğini vurguladı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı olarak, gençlerin ilgisini artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini de kaydeden Karaca, bu çalışmaların ilkokul çağındaki çocuklardan başlayarak üniversitede eğitim gören gençleri kapsadığını söyledi…

Geçen yıl ulusal düzeyde gerçekleştirilen faaliyetlerin, bu yıl Türkiye’den Maltepe Üniversitesi’nin de katılımı ile uluslararası bir nitelik kazandığına dikkat çeken Karaca, önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı hale getirilmesi için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu