Derviş Doğan

Ceza artırımı bir seçenek mi?

Elbette seçenek ve fakat bu tek başına trafik kazalarının önünü kesmeye yeterli bir yöntem değil.. Hani Ulaştırma Bakanı trafik suçlarına caydırıcı cezalar geleceğinden bahsediyor ya; Her şeyden önce böyle bir sonuca varmadan evvel trafik kazalarını önleyici faaliyetleri samimiyetle,çözüm üretmek amacıyla tüm ilgililerin öz eleştiri yapma kabiliyetlerini de ortaya koyabilecekleri  bir tartışma alanı ne zaman yaratılacak?

Evella  ivedilikle  buna bakmamız gerekiyor. Mesela  bugün yollar  hangi şehirde,hangi şehirler arası güzergahta    sürücüler ve yayalar için güvenlidir? Anayollara doğrudan bağlanan tali yollar hangi standartlara uyumludur?

Mağusa- Lefkoşa çift gidiş-geliş yolda hız sebebiyle orta refüje düşen aracın havalanarak karşı şerite geçtiği onlarca  kaza örneği var.Bu kazaların bazıları  ölümle sonuçlandı .

Dolayısıyla burada anlaşılması gereken şey caydırıcı  cezalar diye tabir edilen cezaların yol güvenliğine doğrudan etki etmediği gibi , olası bir kaza sırasında karşı tarafı öldürme ihtimalini de azaltmayacaktır .

Peki  Ulaştırma Bakanı’nın  bu aşamada konuşması gereken ilk şey  caydırıcı ceza mı olmalı ! ?Elbette hayır…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu