Kıbrıs

Başbakan Üstel’den 1 Mayıs mesajı: “Emek, bir milletin kalkınmasının ve refahının temel taşıdır”

Başbakan Ünal Üstel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Emek, bir milletin kalkınmasının ve refahının temel taşıdır.” ifadelerini kullandı.

“Emeğin yüceliğini ve dayanışmanın gücünü bir kez daha kutlamanın gururunu yaşıyoruz” diyen Üstel’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Siz emekçilerimizin, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde ve kalkınmasında emeğinizin payı büyüktür. Zor şartlara rağmen yılmadan çalışan, üreten ve bu topraklara değer katan sizler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gurur kaynağısınız.

Emek, bir milletin kalkınmasının ve refahının temel taşıdır.

Sizler de KKTC‘nin kuruluşundan bu yana, her alanda büyük bir özveriyle çalışarak ülkenin kalkınmasına ve refahına katkıda bulundunuz. Zor şartlara rağmen, umudunuzu ve mücadele ruhunuzu asla yitirmediniz.

KKTC hükümeti olarak bizler de sizlerin haklarını korumak ve refahını geliştirmek için her türlü çabayı göstermeye kararlıyız.

Asgari ücretten vergi kesintisi, artan enflasyon karşısında alım gücünü korumak adına bizim hükümetimiz döneminde kaldırılmıştır. Yine çalışanlarımızın lehine vergi matrahlarını yeniden düzenleyen de bizim hükümetimizdir. KKTC tarihinde en yüksek asgari ücret artışının yapılmasını sağlayan da yine UBP– DP- YDP hükümetidir.

Emekçilerimizin haklarını korumak, çağdaş çalışma koşullarını sağlamak için çalışmalarımız devam edecektir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, alın teriyle üreten, bu topraklara değer katan tüm emekçilerimize en içten dileklerimizi sunuyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu