Derviş Doğan

Yeni vizyon dedikleri…

Ben de Sayın Cumhurbaşkanı ne zaman  UBP’nin düzenlediğini siyaset akademisine katılıp tecrübelerini aktaracak diye merak ediyordum ki Ersin Bey’in geçtiğimiz hafta sonu siyaset akademisine katıldığı haberini okudum.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan umarım UBP’liler faydalı bilgiler almışlardır.. Tabiatıyla Ersin Bey  Türkiye’nin yeni Kıbrıs politikasına de değindi ve   Kıbrıs sorununun çözümünde yeni siyaset olan iki devletli çözüm modelini anlatmanın mutluluğu içinde olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Devletimize sahip çıkmak, hepimizin sorumluluğudur. Devletimizden, egemenliğimizden ve Türkiye’nin garantörlüğünden asla vazgeçmeyeceğiz”  vurgusunu da tekrar etmeyi ihmal etmedi. “Türkiye’nin garantörlüğü” konusunda Ersin Bey ile aynı düşüncedeyim, öyle sanıyorum ki benim gibi Ersin Beyle farklı siyasi görüşte olan birçok kişinin de Türkiye’nin garantörlüğünden vazgeçmeyeceğini ifade edebilirim.

Fakat “Devlet egemenlik” konusu bir farazidir. Hoş Ersin Bey’in yeni vizyon diye takdim ettiği Kıbrıs politikası uluslararası toplumdan da aktörlerden de destek bulmadı, dolayısıyla bu politika hiçbirir zaman gerçekçi bir boyut da kazanmayacak ki bunu en başta Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler olmak üzere  Ersin Bey de çok iyi biliyorlar.. Kaldı ki önce şu soruyu sormak gerekiyor,

Ersin Bey’in sürekli diline doladığı egemenlikte geldiğimiz nokta nedir? Ne kadar egemeniz bu ülkede? Dünya bunu görmüyor mu? Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’nin kontrolünde bir alt yönetim olduğu bilinmiyor mu? Elbette biliniyor.

Nitekim bugün Ersin Bey’in  “Devlet” deyip sahip çıkılmasını istediği yapıda da doğru olmayan bir yönetim anlayışı sergileyerek liyakattan uzak kadrolar kurarak partizanlığı canlı tuttular. Bugün gelinen nokta ise ortada!Rüşvet başta olmak  üzere,partizanlığın,yolsuzluğun kamu alanına kadar girmesine  olanak sağladılar. Velhasıl her kim ki KKTC tanınacak, şu olacak bu edecek, yeni vizyonumuz kabul görüyor diyorsa çok açık ifade edeyim, bilerek ve isteyerek yalan söylüyor ki bunu çok yakın bir süreçte hep birlikte göreceğiz..

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu