Kıbrıs

EDEK de Guterres’in önerisini görmedi

Lefkoşa, 1 Mayıs 24 (TAK): Ulusal Konsey’de yer alan hiçbir siyasi partinin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in bir süre önce, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından kendisine yapıldığını ileri sürdüğü öneriyi görmediği bildirildi.

Alithia gazetesi, siyasi parti liderlerinin, bu önerinin sızdırılmasının ardından artık alenen, Guterres’in Hristodulidis’e ne önerdiği konusunda bilgileri olmadığını açıkladığını yazdı.

Gazete, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un ardından, dün de EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un konuyla ilgili açıklama yaparak, Hristodulidis’in kendilerine Guterres’in önerisinin ne olduğunu anlatmadığını ve kendisinin anladığına göre, sürecin nasıl ilerleyebileceğine dair nabız yoklaması yapıldığını söylediğini kaydetti.

Haberde, Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği’ni temsilen Kiriakos Çimillis’in de açıklama yaptığı ve Papadopulos ile Sizopulos’un söyledikleriyle aynı çerçevede görüş belirttiği ifade edildi.

Gazete, birkaç gün önce de belirtildiği gibi, Kişisel Temsilci Maria Angela Holguin’in misyonu devam ettikçe, Guterres’in Hristodulidis’e herhangi bir öneride bulunamayacağını yazdı.

Guterres’in yaptığı ileri sürülen önerinin, liderlerin üçlü görüşme yapılmasını istemeleri halinde, kendisinin de buna hazır olduğunu açıklamak olduğunu kaydeden gazete, yalnızca Hristodulidis ile çevresindekilerin Guterres’in öneri yaptığını iddia ettiklerinin artık daha net bir şekilde görüldüğünü belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu