Kıbrıs

Çavuşoğlu, Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’na katıldı

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Gazi Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) iş birliğinde düzenlenen 15. Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’na (EYFOR-15) katıldı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından birçok eğitim kurumunun, akademisyenlerin ve katılımcıların yer aldığı “Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu”nun açılışı, Antalya’da gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, EYFOR’un açılışında yaptığı konuşmada, Uluslararası eğitim alanında önemli bir kongre olan 15. Eğitim Yönetimi Forumu’nda değerli eğitimcilerle bir araya gelmekten büyük gurur duyduğunu ifade etti ve Kıbrıs Türk halkının selamlarını iletti.

Forumun, eğitimde yenilikçi yönetim uygulamalarının tartışılabileceği ve ilgili paydaşların bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşabileceği önemli bir platform olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, çıkacak olan sonuç bildirgesini büyük bir heyecanla beklediklerini söyledi.

Çavuşoğlu konuşmasının devamında, böylesi değerli öğretmenlerin, yöneticilerin ve akademisyenlerin bulunduğu bir forumun kendilerine ışık tutacak bir yol göstereceğine inandığını belirtti.

“KKTC’de eğitim, Atatürkçü nesil yetiştirmek, milli değerlere sahip ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşacak nesiller yetiştirmek demektir.” ifadelerine yer veren Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk halkının, Mîsâk-ı Millî sınırları içerisinde kalıp devlet kurabilen tek halk olduğuna vurgu yaptı.

EYFOR’un misyonunun sadece tartışma ve bilgi paylaşımıyla sınırlı kalmayacağına, aynı zamanda somut eylemleri teşvik ederek küresel düzeyde eğitim kalitesini artırmak için öncülük edeceğine de inandığını ifade eden Çavuşoğlu, konuşmasının sonunda eğitim adına böylesi önemli bir etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etmek etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu