Derviş Doğan

Sanki de baklava geçiriyor..

 

Ercan Havaalanından ülkeye  giriş yapan yolcunun valizinde yapılan kontrolde 13 kilogram uyuşturucu tespit edilmiş.

Bu nasıl bir özgüven nasıl bir cesaret anlaşılır gibi değil. Peki geldiği ülkenin havaalanından X-Ray cihazından  nasil geçti 13 kilogram uyuşturucu ile.. Ve buradan elini kolunu sallayarak bu uyuşturucu maddeleri ülkeye rahatça öylece sokabileceğini nasıl düşündü. Tek kelime ile “KORKUNÇ” Ülkede uyuşturucu trafiğinin endişe verici boyutta olduğunu gazetelerde konuyla alakalı yapılan haberlerde görüyoruz.

Uyuşturucu kullanımının özellikle gençlerde yaygın bir bağımlılık  haline geldiğini de yine bu haberlerden anlıyoruz. Dolayısıyla Adaya sokulan bu zehirin, ya deniz yolu ile ya da hava yolu ile geldiği de ortada.

Bir başka yol da tabii ki Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a, Kuzey Kıbrıs’tan da Güney Kıbrıs’ a sevkiyatının  sağlandığı olasılığı da kuvvetle muhtemel.. Belli ki narkotik de elindeki imkanlar çerçevesinde amansız bir mücadele veriyor ve fakat bunun yeterli olmadığını da söylemek de mümkün..

Elbette burada eğitimin çok büyük öneme haiz olduğunu belirtmekte fayda var,zira uyuşturucunun bir insana verdiği zararların bilincinde olmak bu bağımlılığa yönelişin önünde mutlaka bir blok oluşturur.

Tabi ki bir başka önemli mesele anne ve babaların çocuklarına gerektiği kadar ilgi göstermeleri ve onları yakından izlemeleri bu nokta da son derece önemlidir.Zira davranışları bir yana kim veyahut kimlerle  arkadaşlık yaptıklarını, nasıl bir çevrenin içinde bulunduklarını mutlak surette bilmek gerekiyor.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu