Kıbrıs

Halkın Partisi, yolsuzlukların peşini bırakmıyor

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, yaptığı yazılı açıklamada, “Bugüne kadar polise verdiğimiz şikayet dilekçeleri konusunda Bilgi Edinme Hakkımızı kullanarak Polis Genel Müdürlüğü’nden dün yazılı yanıt aldık. Söz verdiğimiz üzere kamuoyunu bilgilendireceğiz.” İfadesinden sonra şunları belirtti:

— Mesela Turizm Bakanı Fikri beyin Kalkınma Bankası’ndan kredi verilmesi karşılığında RÜŞVET istediği yönündeki iddiayla ilgili başvurumuz konusunda polis soruşturması tamamlanıp konu Başsavcılığa iletilmiş. Yani rüşvet iddiası dosyası artık Başsavcılıkta. 10 farklı başvurumuzun bir tanesinde suç tespit edilemediğinden ileri işleme gidilmemiş ve dosya kapatılmış ancak mesela RÜŞVET İDDİASI konusunda suç tespiti yapıldığından soruşturma dosyası tamamlanıp Başsavcılığa gönderilmiş.
— Bir otelin vergi hesaplamalarında müdüre hükümet yetkililerince baskı yapılarak VERGİ KIYAĞI yapıldığı yönündeki iddia konusunda da (belli ki suç unsuru tespiti yapıldığı için) soruşturma tamamlanmış ve dosya Başsavcılığa iletilmiş.
— Başta Ulaştırma Bakanı Arıklı olmak üzere milletvekillerinin servet beyanlarının yasalara aykırı şekilde yapıldığı ve yasa ihlal edilerek SERVETLERİNİ NEREDEN BULDUKLARININ kendilerinden sorulmadığı konusundaki şikayetimiz üzerine Başsavcılığımızın talimatıyla başlatılan polis soruşturması halen devam ediyor.
— KIB-TEK konusunda poliste iki ayrı başvurumuz var. Bunlardan birisi kurumun 20 Milyon Dolar zarara uğratıldığı konusundadır, bir diğer ise sevgili Serdinç Maypa’nın kamuoyu gündemine taşıdığı ve bizim de Polise şikayet dilekçesi verdiğimiz Teknecik’teki jeneratörlerin sigortalanmasından kaynaklanan yolsuzluk iddiası hakkındadır. Polis’ten aldığımız resmi yanıta göre her iki soruşturma da devam etmektedir. Üstelik bugün Kıb-Tek konusundaki polis soruşturmasının derinleştiriliyor olduğunu da öğrendik. Bu konularda uzman olan MYO üyemiz ve Enerji Komitesi Başkanımız Yusuf Avcıoğlu da polise ifade verdi.
— SAHTE DİPLOMA konusunda yaptığımız çok sayıda şikayet konusunda bazı soruşturmalarda tutuklamalar oldu, mahkeme önüne çıkarılanlar oldu, bazı başka şikayetlerimiz konusunda ifadeler alındı ve aldığımız resmi yanıta göre bu konularda farklı aşamalarda olacak şekilde soruşturmalar devam ediyor. Dosyası tamamlananlar Başsavcılığımıza iletilecek ki konu mahkeme önüne aktarılsın.
— Polise verdiğimiz 113 kişilik SAHTE DİPLOMA bağlantılı olabileceğini düşündüğümüz liste içerisinden bazı isimler tutuklandı ve muhtemelen aynı listede yer alan başka isimler de yakında tutuklanacaklar.
Özetle sadece sahte diploma konusunda değil farklı konularda ortaya çıkan YOLSUZLUK DOSYALARI kimisi polis soruşturması şekilde, kimisinde tutuklamalar olacak şekilde, kimisi Başsavcılığa iletilmiş şekilde İLERLİYOR ve İLERLEMELERİ için de sizin yani KAMUOYUNUN desteği ve baskısıyla takip etmeye devam edeceğiz. Bu dosyaların tozlu raflarda kalmayacağını, PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIMIZI söylemiştik, HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN! ”
#ÖnceMemleket
#AynenDevam

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu